П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Чи можливо отримати інноваційну освіту в професійному училищі на Дніпропетровщині

 

Слідкуючи за глобальними трендами, все більша кількість випускників шкіл та ліцеїв Дніпра прагне отримати сучасну інноваційну освіту. Дехто з них зацікавлений у швидкому отриманні професії та розглядає саме професійні училища, а не університети. Прокладаючи стежку до омріяної освіти, яка б відповідала вимогам роботодавців Дніпра, юні вступники губляться серед величезної кількості навчальних закладів Дніпропетровщини. У Дніпрі є різноманітні сучасні заклади освіти, які прагнуть до постійного розвитку та вдосконалення навчальних програм. Одним з них є ДНЗ «МВПУПІТ», пише dnepr-future.com.ua.

Про це пишуть Вісті Придніпров’я та офіційний сайт ДНЗ «МВПУПІТ».

Знайомство

2

Державний навчальний заклад Міжрегіональне вище професійне училище з поліграфії та інформаційних технологій вважається єдиним у Дніпропетровській області, який одночасно здійснює підготовку молоді за такими фахами, як медійні технології та поліграфія, діловодство та інформаційна діяльність.

Навчальний заклад існує рівно сто років. За цей час свої двері він відчинив для десятків тисяч студентів, які стали висококваліфікованими спеціалістами та взяли безпосередню участь у формуванні інформаційного простору України. Випускники знайшли себе у видавництвах, ЗМІ, друкарнях, книгарнях, рекламних агентствах, поліграфічних центрах, архівах, а також і у органах державного управління, проектно-конструкторських бюро, управлінні на підприємствах різноманітних галузей та науково-дослідницький інститутах.

За соціологічними даними, отриманими на основі відгуків від громадських організацій та поліграфічних закладів Дніпропетровщини у Facebook, училище визнається інноваційним закладом професійної освіти, який зорієнтований на практичні знання та має високий культурний рівень.

Кажуть, що викладачі професійного училища є фахівцями своєї справи, їх об’єднує не лише робота, але й спільні цінності та уявлення майбутнього. Всі вони підтримують ідею прогресивної педагогіки. Їх улюблена цитата наступна: «Ми позбавляємо дітей майбутнього, якщо продовжуємо навчати сьогодні так, як навчали їх вчора». Девіз навчального закладу «Змінюємося самі, та несемо зміни іншим».

Унікальність та інноваційність

3

У чому ж особливість даного училища? Інноваційна активність – це сучасний тренд, який визначає розвиток, кажуть у ДНЗ «МВПУПІТ». Педагоги безперервно прагнуть до розвитку, вони надихають та мотивують студентів до кропіткої праці, яка допомагає здобувати знання.

Навчальний заклад відрізняється тим, що він багатопрофільний. Підготовка фахівців здійснюється за двома освітньо-кваліфікаційними рівнями – це кваліфіковані робітники та молодші спеціалісти. Також училище має угоди з вищими навчальними закладами, на основі яких створено навчальні комплекси для здійснення науки. Такі угоди є не лише з вишами, але й з підприємствами, які виступають замовниками кадрів. Така стратегія співпраці здатна забезпечити дуальну підготовку молоді. Найкращі з випускників училища мають право продовжити своє навчання у закладах вищої освіти та створити кар’єру відповідно до свого фаху у провідних компаніях Дніпропетровщини.

Слід зазначити, що навчальний заклад створює власні тренди та слідує ним. Серед них такі:

  • впровадження прогресивних методів навчання;
  • навчання учнів реальним практичним навичкам;
  • співробітництво – ключовий чинник поширення ефективних рішень;
  • використання онлайн навчання, технологій мобільного та змішаного навчання;
  • безперервна освіта.

Саме така стратегія і визначає розвиток Міжрегіонального вищого професійного училища з поліграфії та інформаційних технологій на Дніпропетровщині. Тож, заклад і дійсно заслуговує уваги випускників при виборі їх майбутньої альма-матері. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.