Вівторок, 19 Березня, 2024

Де у Дніпрі отримати якісну ІТ-освіту

Дехто каже, що кохання врятує світ, а інші вважають, що світ врятують інформаційні технології. Далі на dnepr-future.

Інформаційні технології – невід’ємна частина способу життя не лише великих бізнес-гуру, але й нашого повсякденного життя. За останні десятиліття людство досягло значних успіхів у темпах свого розвитку, та навіть випередило попередників за рівнем знань. Попит на спеціальності, пов’язані з інформаційними технологіями є незмінно високим. Вибір абітурієнтів у більшості випадків пов’язаний з тим, що професії у сфері IT є найбільш  високооплачуваними, тож молоді люди пов’язують життя з IT, вбачаючи в цьому перспективу не лише цікавої та престижної професії, яка не дасть мозку «запливти жиром», але й фінансового благополуччя. Крім того фахівці у сфері IT є затребуваними не лише на українському ринку праці, вони цінуються в усьому світі.

Але не кожен має досить наснаги, аби витримати 4-6 років класичної університетської освіти, тож де ще можна отримати омріяний фах у Дніпрі?

Не лише в університетах

1

Щороку до дніпровських вишів вступає близько тисячі юних айтішників. Деяка частина молодих спеціалістів надає перевагу розробці власних стартапів, а  інші, зазвичай, влаштовуються у топові аутсорсингові компанії. Але, як часто буває, отриманих у ВУЗі знань не вистачає для того, щоб почуватися на роботі мрії впевнено. Фахівці кажуть, що навчальні програми курсів сильно запізнюються. Вони не завжди актуальні, тим більше, що у кожної компанії свої вимоги. Тож, крім освіти у вищих навчальних закладах є інші опції. Так як у IT-компаніях не вистачає людей, то топові компанії Дніпра проводять спеціальне навчання для спеціалістів, яких вони хочуть бачити в своїй команді. Таким чином, точно можна бути впевненим у якості знань своїх співробітників.

Таке навчання може бути у вигляді довготривалої практики з перевіркою знань та відбором найкращих кандидатів наприкінці курсу. Іноді ця практика відбувається не лише як навчання, але як робота над справжнім комерційним проектом, коли немає можливості допускати помилки. Подібний досвід розвиває відповідальність у молодих спеціалістів, які тільки починають свій шлях.

Навчальні центри Дніпра

1

Як зазначалося вище, щоб стати затребуваним на ринку праці IT-спеціалістом, не обов’язково роками протирати штані, сидячи із серйозним виразом обличчя у аудиторіях університетів. І не лише ведучі компанії займаються навчанням IT-спеціалістів. У Дніпрі також діють навчальні центри на будь-який смак.

Найбільш відомі з них — це Смарт-IТ, який працює з дітьми шкільного віку та дає їм основи програмування, навчальний центр інформаційних технологій  Level Up та сучасні курси від DevEducation, у яких можуть навчатися і дорослі.

Отже, з’ясовується, що для побудови успішної кар’єри у сфері IT не обов’язково шукати курси за кордоном або декілька років сидіти над конспектами, завчаючи переважно одну лише теорію. У рідному Дніпрі є все необхідне для отримання сучасної освіти з перспективою на омріяне майбутнє.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про Smart-інновації, які впроваджені у Дніпрі.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.