Четвер, 2 Травня, 2024

Завершується реконструкція найбільшої Перещепинської школи

У червні 2019 року стартувало осучаснення ЗОШ №1 у місті Перещепине Дніпропетровської області. Кошти на реконструкцію цього навчального закладу та ще близько тридцяти інших були виділені Дніпропетровською ОДА. Далі розповість dnepr-future.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру Дніпропетровської ОДА.

Дана реконструкція стала першим капітальним ремонтом за історію школи, що була відкрита ще у 1973 році. До початку оновлення підлога була місцями зруйнована, а з даху учням під час уроків на голову капала вода. Також було необхідно замінити стару каналізацію та іржаві труби. Було вирішено залишити лише стіни від колишньої шкільної будівлі.

Завершено лише перший етап модернізації, тож будівництво триває. Та вже сьогодні можна побачити результат проведених робіт.

Оновлена будівля має яскравий укріплений та утеплений фасад зі спеціальною вентиляцією, оздоблений чергуванням білих та жовтих елементів плитки. Такий дизайн виглядає дуже сучасно. Біля входу встановлені пандуси. Завершені роботи з покрівлею та всіма комунікаціями, коридори набули сучасного вигляду, встановлені великі вікна, які пропускають світло у класи, стіни біля дошки пофарбовані насиченими кольорами для привернення уваги учнів та їх сконцентрованості на предметі. На першому поверсі навчального корпусу виконали медіатеку.

Далі активно триває оновлення їдальні, спортивної зали, кабінету праці та переходу між будівлями, а також реконструюється інший корпус у якому виконають утеплення зовнішніх стін. Планується не тільки капітальний ремонт будівлі школи, але й облаштування території навколо, а саме створення спортивного майданчика для ігор з м’ячем та стадіону.

На початку реконструкції школа мала близько 550 учнів, сьогодні тут числиться 811 осіб. Кількість учнів зростає, а серед школярів з’являється все більше дітей з навколишніх селищ, які з нетерпінням очікують відкриття модернізованої школи. Планується забезпечити транспортування дітей на заняття шкільним автобусом. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.