Вівторок, 30 Квітня, 2024

На Дніпропетровщині добудовують амбулаторію

Коли в селі проживають дві тисячі мешканців, а на весь населений пункт усього одна столітня лікарня, де немає води та опалення, то потрібно створювати нову. Над цим замислилися й у Дніпропетровській ОДА. Плани швидко трансформувалися в дії, і ось будівництво медичного закладу в Миколаївці Софіївської громади вже перебуває на фінішній прямій. Далі на dnepr-future.

Звісно, місцеві жителі задоволені, що на їхні прохання оперативно відреагувала влада. Бо зараз, щоб банально здати аналізи, потрібно витратити цілий день. Їхнє село вважається найвіддаленішим у громаді, а найближчі амбулаторії знаходяться в Дніпрі та Софіївці.

Комфортніше стане працювати й медикам. Будівля включає в себе просторі кабінети та облаштоване місце для проживання. Крім того, прибувати на виклики вони тепер будуть на новенькому службовому авто. Тож пацієнти точно – в безпеці.  

Робітники підрядної організації, які, власне, і займаються будівництвом лікарні, врахували всі деталі. Принаймні протягів у приміщенні точно не буде, адже споруда утеплена з усіх боків. Наприклад, фасад вирішили обшити металом, під яким поклали мінеральну вату. Ще більше матеріалу пішло на покрівлю: вату стелили в два шари – в підсумку вийшло понад 30 см. 

Тобто фахівці своєї справи зробили ставку на енергозбереження, запевняючи, що споруда повністю відповідатиме всім технологіям. Зараз вони займаються зовнішніми роботами. На черзі цоколь та територія довкола.

У даному закладі послуги первинної медичної допомоги надаватимуться на сучасному рівні. Що саме: дев’ять видів аналізів; тести на гепатит, коронавірус та вагітність; якщо турбує серце, вам також зроблять електрокардіограму; а ще – щеплення та обстеження. Туди вже доставили автоматичні аналізатори, електрокардіограф та обладнання для оглядів. Скористатися ними зможуть абсолютно всі мешканці вищеназваного села.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.