Субота, 27 Квітня, 2024

У Дніпрі проведуть реорганізацію медичних закладів

В рамках проведення реформи медицини України, у Дніпрі планують реорганізувати ряд лікарень. Така міра є необхідною у зв’язку з тим, що уряд у державному бюджеті України на 2020 рік виділив на медичну сферу Дніпра недостатню суму — 200 млн. грн. Цих коштів буде не вистачить  для покриття навіть малої частини необхідних витрат для стабільної роботи медичної галузі міста та надання якісних послуг городянам, пише Дніпро Майбутнього.

Так, в першу чергу об’єднання буде проведено серед дитячих лікарень №2 і №5. Ці установи хоч і розташовані в одній будівлі, але на сьогоднішній день працюють незалежно один від одного. При цьому в лікарні №5 йде капітальний ремонт, який планує завершити до початку процесу реорганізації. Крім того, наступного року Клінічна лікарня № 16 і невелика поліклініка № 15 будуть об’єднані в один медичний заклад. Також поліклініка №5, більш відома серед дніпрян як студентська лікарня, надалі буде об’єднана з поліклінікою №2.

Реорганізація буде проходити поступово і за чітко сформульованим планом, щоб не створювати пацієнтам незручностей під час лікування і спілкування з лікарем. При цьому завдяки реформуванню медустанов, у багатьох з них з’являться додаткові послуги, які не були доступні городянам раніше. І це не тільки реабілітаційні відділення, а й басейни. Досить важливим є той факт, що завдяки реорганізації медзакладів бюджет Дніпра додатково отримає 30 млн грн., які підуть на зарплати медпрацівників і звичайно ж на закупівлю нового обладнання та необхідних ліків. 

Нагадаємо, що в попередні роки місцева влада Дніпра виділяли з міського бюджету на забезпечення роботи медичної сфери близько 400-450 млн. грн. але в 2020 р. через скорочення надходження коштів з державного бюджету, місто виділить в два рази більше — 800 млн грн.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.