Вівторок, 19 Березня, 2024

Дніпро на мапі IT-інновацій України

Досліджуючи мапу інновацій в Україні, варто звернути особливу увагу на Дніпро. У місті відбувається активний розвиток індустрії інформаційних технологій. Дніпро вважається одним з найбільших індустріальних центрів в Україні, а також у місті зосереджена діяльність великої кількості IT-компаній. Його можна назвати потужним технологічним центром зі значним потенціалом для розвитку сфери IT, пише dnepr-future.com.ua.

Про це пишуть газета «День» та ІТ Дніпро ком’юніті.

Розвиток IТ у Дніпрі

2

У місті панує особлива атмосфера інженерного мислення. Повітря гаряче від такої великої кількості розумних людей на один квадратний метр міста, які щодня генерують нові ідеї. Навіть за радянських часів економіка була направлена на розквіт індустрії технологій, тож місто також славиться не лише великою кількістю металургійних та машинобудівних заводів, а відповідно й такою ж значною кількістю інженерів. Ті, хто пов’язав своє життя з інноваційними технологіями, завжди знайдуть для себе цікаві перспективи у Дніпрі.

Найбільша щільність офісних приміщень IT-компаній міста зосереджена на проспекті Яворницького. Крім того, тут розташовані й навчальні центри, де готують майбутні світлі розуми для роботи у вищезазначених компаніях. За темпами розвитку варто виділити аутсорсингові компанії міста, але маленькі IT-компанії, які народилися у Дніпрі  також не відстають. Хто б міг подумати, дніпровська компанія «Токіо» колись займалася дизайном для WhatsApp, який відомий у всьому світі.

У Дніпрі своє життя розпочав сайт  Work.ua, яким, певно, не користується лише ледачий. Близько двох з половиною мільйонів людей відвідують цей сайт для пошуку роботи, а провідні українські роботодавці розміщують на ньому відкриті вакансії.

Навіть міська влада у Дніпрі часто співпрацює з фахівцями у сфері IT, а саме з IT-волонтерами, для створення нових ініціатив.

Огляд IT-ринку Дніпропетровщини

3

Євген Гостіщев, виконавчий директор IT Dnipro Community розповідає, що Дніпро займає своє почесне місце серед провідних ІТ-хабів України. Місто-мільйонник є універсальним. Воно зарекомендувало себе як промислове, культурне, економічне, а найважливіше – освітнє.

У Дніпрі за даними 2019 року налічується 378 айті-компаній, серед них й стартапи, над якими працюють справжні знавці своєї справи. Компанії Дніпра не бояться викликів, тож бренди родом з Дніпра з кожним роком стають впізнаваними не лише в Україні, але й у всьому світі.

Марія Кот – регіональний директор компанії Luxoft. Вона розповіла про умови, в яких знаходиться IT-бізнес у Дніпрі.

Виявляється, одна третина ІТ-фахівців Дніпропетровщини працює у великих компаніях. Кожна п’ята IT-компанія має філіали в інших містах, а кожна четверта відчиняє свої офіси також і за кордоном.

Постійний виклик для Дніпра – це міграція спеціалістів за кордон (США, Німеччина, Канада і т.д.) та до інших міст України, серед яких, звичайно столиця, а також Львів, Харків, Одеса.

29 років – середній вік айтішника на Дніпропетровщині, а середній дохід спеціаліста складає 1650 доларів США.

Отже, Дніпро – місто,  де зосереджені найкращі українські експерти у сфері IT. Воно є стратегічно важливим пунктом на українській мапі інформаційних технології та завдяки своєму рівню експертності здатне конкурувати не лише на українському ринку, але й на глобальному світовому ринку IT.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.