Вівторок, 19 Березня, 2024

Екопарк та пішохідна галерея: нові проекти для Дніпра

Оновлення інфраструктури у містах – це дуже важлива задача. Зазвичай, думка людей про будь-які оновлення сильно різняться: одні з нетерпінням чекають нагоди помилуватися новою будівлею, інші притримуються більш консервативних поглядів, а хтось ставиться до змін із осудом. Жителі нашого міста схвильовані на рахунок нових планів будівництва у Дніпрі. Люди мають надію, що будуть зведені корисні об’єкти, а не чергові хмарочоси із торгово-розважальних центрів та приміщень під офіси. Далі на dnepr-future.

Створення  «Гіперлупу» в Дніпрі більше схоже на міф, ніж на реальний проект, що збираються втілити у життя найближчим часом, а щодо перспектив нового аеропорту в місті, вони все ще досить складні й розмиті. На сьогоднішній день існує декілька інфраструктурних проектів, можливо, меншого масштабу, але які мають цікаву концепцію для міських громад. Можливо, якісь з них виглядають дещо нереалістичними, але перспективи їх втілення надихають.

Пішохідний міст-галерея

2

У парку Шевченка на місці, де зараз знаходиться стара канатна дорога планують збудувати міст для пішоходів. Міст буде розпочинатися ще на материковій частині Дніпра та виходити до фестивальної частини Монастирського острова, де зазвичай відбуваються концерти. Такий проект спростить мешканцям міста доступ до цієї частини парку.

Про це стало відомо на останній в минулому році містобудівній раді Дніпра 29 лютого.

Міст буде мати вантову конструкцію з довжиною 180 метрів та висотою над рівнем річки – 20 метрів, що дозволить яхтам проходити під ним, не опускаючи щогл. Даний об’єкт матиме тентову галерею, тож його можна буде експлуатувати у будь-який сезон. Також будуть збудовані підйомники або пандуси для інвалідів.

На Набережній по проспекту Дмитра Яворницького у частині біля Палацу дітей та юнацтва  планують створити пішохідну галерею, а по боках від неї 4 легкі «повітряні» багатоповерхові будівлі із дзеркальними фасадами. Вільний простір на материку буде заповнено новими готелями, навчальними закладами для дітей, житловими комплексами для дніпрян, а біля річки збудують нові дерев’яні пішохідні та велосипедні дороги.

Серед забудовників, які можуть взятися за реалізацію проекту названі такі компанії: «Бартоломео», Спортивно-комерційний клуб, «Акта» та міська влада Дніпра.

Продовження модернізації Театрального бульвару

3

Архітектор міста Олег Гончаров продемонстрував свій проект щодо реконструкції другої частини Театрального Бульвару на тому ж зборі містобудівної ради Дніпра, про який йшлося вище.

У проекті йде мова про пішохідну зону від Театру опери та балету, що проходитиме паралельно проспекту Дмитра Яворницького аж до Театру ім. Тараса Шевченка. Замість наметів Книжкового ринку буде зведено двоповерховий торговий центр та десятиповерховий діловий центр, що дозволить значно розширити пішохідну площу бульвару у чотири рази.

Усі намети та кіоски будуть переміщені до торгового павільйону. Також на даху цього павільйону планується паркінг на 50 місць.

Екопарк в Дніпрі

9

 

На хвилі натхнення харківським екопарком Фельдмана міська влада Дніпра має на меті створити ще один чудовий «зелений» проект – схожий екопарк в нашому місті. Раніше висувалася ідея щодо нового зоопарку, але така ідея чомусь не прижилася.

Про це розповідає у своєму Фейсбук голова Дніпро ОДА Олександр Бондаренко. 

Він також повідомив, що такий прекрасний проект стане новим майданчиком для спілкування батьків з дітьми, реабілітації особливих дітей, проведення нових екологічних ініціатив та наукових досліджень у цій сфері.

Дніпро ОДА планує пошук підходящої ділянки під будівництво, а також налаштування всіх необхідних комунікацій. Але основні кошти очікуються від інвесторів аби таким чином покрити будівництво і створення необхідних умов для тварин.

Зараз відомо, що меморандум між інвесторами та міською владою підписано, але такі деталі, як місце будівництва, чіткі його етапи не розголошуються.

ТЦ «Вокзальний»

5

 

Планується привести до ладу одну з важливих площ міста, поглянувши на яку у гостей Дніпра складається перше враження про місто в цілому.

Про це повідомляє  компанія ABV Estate на своїй сторінці у Фейсбук. 

Залізничні ворота міста прикрасить новий просторий двоповерховий торгівельний центр «Вокзальний». Саме через нього пасажири будуть рухатися до першої колії перону. Він буде розміщений праворуч від центральних дверей залізничного вокзалу. Здати об’єкт обіцяють вже у 2020 році.

«Сади Семіраміди» на «Парусі»

 

6

Вже багато років ведуться розмови про призначення легендарного довгобуду міста – готелю «Парус». Голландці пропонували підірвати його для відомого «Діскавері», міська влада роздумувала про знесення будівлі, а ще раніше там планували створити торгівельний павільйон тощо. Найбільш творчою виявилася ідея щодо створення великою багатоповерховою біорізноманітної теплиці. Задум й справді чудовий. Але чи вдасться його втілити у життя?

У Дніпрі було влаштовано воркшоп «Міста України» від нашої міськради, де висунули ідею щодо створення двадцяти шести поверхів теплиці у колишньому готелі. Така ідея надала б можливість розмістити рослини із найрізноманітніших кліматичних зон. У підвалі можна облаштувати грибниці. Такий ботанічний сад стане справжньою зеленою прикрасою міста. Подібні проекти важливі у індустріальних містах із високим рівнем смогу.

Космоград або оновлений автовокзал

 

7

Студенткою – майбутнім архітектором з Придніпровської академії у дипломній роботі була висунута футуристична ідея не гірша за пропозиції професійних компаній Дніпра.

Про це повідомив викладач дівчини на своїй сторінці у Фейсбук. 

Валерія Потоцька розробила проект так званого «Космограду». У своїй роботі дівчина висунула пропозицію розширити функціонал автовокзалу Дніпра.А саме використати територію поблизу об’єкту як місце для виставкового парку. При цьому автовокзал не втратить своїх авторських рис, а лише набуде нового культурного значення для міста.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.