П’ятниця, 26 Квітня, 2024

«Дивовижні перетворення»: як зараз виглядає двічі перефарбований танк генералу Пушкіну в Дніпрі

Танк у центральній частині Дніпра нещодавно «переніс» подвійне фарбування. Про це пише «Відкритий». Далі розповість dnepr-future.

Весняні оновлення

2

Одна з яскравих пам’яток нашого міста стала «жертвою» комунальників Дніпра. Вже традиційно напередодні Дня Перемоги комунальні служби приводять вулиці міста до ладу: вивозять сміття, прибирають вулиці та дороги, висаджують квіти, оновлюють фарбу у парадних багатоповерхівок, а також підфарбовують лави у парках і скверах та пам’ятники. Але цієї весни добрі наміри працівників не виправдали себе. Вони розфарбували машину під номером 242, що розташована на перехресті проспектів Яворницького та Гагаріна, у яскравий зелений колір, майже бірюзовий і це викликало переважно негативну реакцію мешканців міста.

Обурені дніпряни

3

Велика кількість коментарів утворилася під постом про дане оновлення відомого пам’ятника генералу Пушкіну у Facebook на сторінці групи Наш Лівобережний 3. Наші гуляння.

Дніпряни проявили одноголосність і заявили, що визнали таке оновлення танку завданням шкоди,  а також додали, що подібний окрас робить монумент схожим на зелену жабу або надає іграшкового вигляду. А крім цього, зафарбували також унікальний номер танка. Дехто з користувачів соцмережі назвав такі дії актом вандалізму, а хтось навіть захищав комунальників, мовляв, яку фарбу дали, такою і пофарбували. Але не знайшлося тих, кому новий відтінок припав до душі.

Мало того, мешканці міста навіть створили петицію, аби повернути пам’ятнику минуле обличчя. Автор петиції зазначає, що новий відтінок зеленого дуже помітно відрізняється від оригінального темно-зеленого кольору з оливковим відтінком. І дійсно,  це не може не впасти в око. До того ж, дніпряни вже звикли до попереднього оливкового кольору, який виглядав досить органічно.

«Ні хвилини спокою»

4

Багато хто з дніпрян був вражений такому «креативу» від комунальників. Тож невдовзі після перевтілення пам’ятнику, машину знову перефарбували у рідний колір. Цьому посприяло те, що дніпрянам не сподобався бірюзовий колір, який, очевидно, не виконував камуфляжної функції, характерної для забарвлень військових танків. Плануються наступні роботи з нанесення номеру на танк та покриття поверхні пам’ятки історії Дніпра спеціальним лаком. Все це має завершитися до сьомого травня.

Результат

5

Сьогодні можна побачити оновлений пам’ятник генералу Юхиму Пушкіну, який блищить на сонці. Оновлена фарба «личить» пам’ятці міста, вона обрана вдало й за кольором відповідає оригінальному відтінку танку.

Пам’ятник генералу Пушкіну Ю.Г., танковий корпус якого брав участь у визволенні Дніпропетровщини восени 1943 року став символом визволення Дніпра. Він встановлений у 1967 році скульптором Ситником та архітектором Мигай. Певно, вони б були шоковані таким перевтіленням історичної пам’ятки Дніпра.

Щороку 9 травня мешканці міста кладуть тюльпани та гвоздики до вічного вогню біля монументу Слави у Дніпрі, тож до свята вирішили привести до ладу не лише танк, але  й прилеглу територію. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.