П’ятниця, 19 Квітня, 2024

З невеликим скороченням: у Дніпрі прийняли бюджет на 2020 рік

Міська рад Дніпра під час чергового сесійного засідання 4 грудня ухвалила бюджет міста в розмірі 13 млрд. грн., що на 2 млрд грн. менше, ніж у цьому році. Таке зменшення, в першу чергу пояснюється скороченням трансфертів із загального бюджету України, в який було закладено значно менше коштів для Дніпра, ніж на 2019 рік, пише Дніпро Майбутнього

Через скорочення коштів Дніпро може зіткнутися із рядом нових труднощів. Зокрема, з недостатністю субвенції на медичну сферу. Справа в тому, що поки що тих коштів, які отримає місто вистачить для фінансування медицини лише на перший квартал 2019 року, а далі необхідно ще додатково від 80 млн грн. до 1 млрд. грн. Крім того, з таким кошторисом підвищення заробітних плат вчителям, як мінімум стане під питанням, а як максимум буде відкладене «в далекий ящик».

Крім того, скорочення бюджету може вдарити по транспортній системі міста. Адже в таких умовах житломасив

Перемога-6 може так і не отримати тролейбуси, які будуть курсувати до цієї частини міста. Справа в тому, що для цього необхідно встановити тягову підстанцію, яка коштує близько 100 млн грн. Саме цих коштів і позбавлене місто в умовах

скорочення бюджету. При цьому загалом на транспортну сферу відведено 1,1 млрд.
Що стосується інших сфер, то на житлово-комунальне господарство місто зможе виділити близько 3,3 млн. грн. Загалом медицина, освіта та соціальна сфера отримають 7 млрд. грн.

Звичайно в бюджеті Дніпра на 2020 рік були закладені кошти на розвиток культуру міста – понад 152,37 млн грн. З цих коштів на заклади культури, рахують на балансі міської ради, буде направлено 47,2 млн грн, а на проведення відповідних заходів – 31, 95 млн. грн. Також кошти були виділені на заробітні плати працівників цієї сфери – 53,33 млн тонн. Зазначаємо, що на розвиток спортивної галузі Дніпра у бюджеті на наступний рік закладено 205,29 млн грн. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.