Вівторок, 19 Березня, 2024

У Дніпрі встановлюють камери й створюють "транспортні" додатки

Дніпро по праву вважається одним з найсучасніших міст України. Вже зараз там активно впроваджують інформаційні та комунікаційні технології в інфраструктуру. Наприклад, для зручностей городян, в різних районах Дніпра періодично з’являються Wi-Fi-дерева. Інформаційними табло на зупинках громадського транспорту вже давно нікого не здивуєш, але місто може похвалитися й іншими нововведеннями.

Як повідомляє dnepr-future.com.ua, щороку Дніпро поповнюється новими елементами світового тренду – Smart city (Розумне місто). Завдяки цим нововведенням, жити дніпрянам стає набагато простіше. Адже тепер не потрібно стояти в чергах на прийом до лікаря – можна скористатися онлайн-записом через інтернет і спокійно прийти на призначений час. Якщо потрібна довідка про склад сім’ї – її можуть скинути на електронну пошту.

Варто відзначити, що за життям в Дніпрі стежать оператори ситуаційного центру комунікації між підрозділами екстрених служб – в це складно повірити, але факт залишається фактом. Завдяки камерам відеоспостереження вони отримують інформацію в режимі реального часу і передають її комунальним службам. Наприклад, в разі поломки світлофора співробітники центру відправляють на місце ремонтників.

Якщо говорити про Wi-Fi-деревах, то дніпряни вже давно звикли до таких технологій. Завдяки цим «насадженням» городяни можуть безкоштовно користуватися інтернетом, заряджати свої смартфони й робити селфі. У разі виникнення надзвичайної ситуації можна скористатися тривожною кнопкою, яка є на кожному Wi-Fi-дереві. Крім того, на екрані пристрою можна подивитися погоду, рекламу або афішу.

Дніпровські пасажири тепер можуть орієнтуватися, через скільки приїде електротранспорт: на громадських зупинках встановлюють “розумні” табло. На невеликому екрані відображається інформація про те, через скільки той чи інший тролейбус або трамвай виявиться на місці, а також температура повітря й поточний час.

Незабаром стежити за прибуттям транспорту городяни зможуть і за допомогою смартфона: програмісти вже займаються розробкою мобільного додатка, що дозволяє планувати свої поїздки.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.