П’ятниця, 26 Квітня, 2024

SPACEHUB Космічний інкубатор Дніпра – перший центр інновацій в Україні

Якщо вам завжди здавалося, що музеї – це нудна екскурсія з повільним розгляданням експонатів, тоді вам варто відвідати місце, яке змінить ваше уявлення про похід в музей. SPACEHUB — це перший в Україні інноваційний центр, розташований у самому серці Дніпра в парку ракет, пише dnepr-future.com.ua. Що це за космічне місце і як стати ближче до зірок?

Про це пишуть AIN.UA та прес-служба міськради Дніпра.

Це просто космос

2

SPACE HUB або космічний інкубатор слугує професійним майданчиком для створення та розробки нових проектів, реалізації найрізноманітніших ідей та стартапів пов’язаних з космічними технологіями.

Це масштабний проект, про який знають навіть у NASA. Він існує в Україні з 2015 року і є унікальним.

Інкубатор має на меті допомогти зацікавленим людям, які мають пристрасть до науки реалізувати власні проекти.

Для науковців та справжніх шанувальників космічної галузі, у SPACEHUB є івент-зона, де є можливість організовувати різноманітні форуми. Крім того, тут представлені інноваційні продукти, які є частиною музею стартапів.

«Моя велика мрія – створення Космічної долини у Дніпрі. Нехай Силіконова долина в Америці займається земними проектами, а ми націлюємося на галактичні», – поділився засновник SPACE HUB Максим Ткаченко.

Розвиток SPACE HUB

3

Максим Ткаченко вирішив створити SPACE HUB, надихнувшись успіхом проектів, подібних до SpaceX – розробки Ілона Маска. Максим і справді глибоко занурився у тему космічних технологій. Він займається всеможливими інженерними проектами більше 10 років та являється не лише організатором, але й ментором та інвестором.

SPACE HUB яскраво виділяється на фоні інших космічних проектів Дніпра. Майданчик надає робочі місця, тут можна знайти ментора, а також спеціальну лабораторію. Хаб – це різнопланові проекти від інженерії до моди та харчування. Коли ми кажемо про моду, то мова йде про космічний туризм. Харчування – це про те, як космонавти виживають у космосі та їх уподобання в плані смаків їжі.

Також є проекти, пов’язані з психічним станом людини та її поселенні на інших планетах. У хабі розробляють програму, створену для космічного скафандру, який одягають астронавти. Цей додаток здатен збирати та аналізувати дані про його емоційний стан та передавати їх на Землю з метою наступного коригування у майбутньому цього стану.

Цільова аудиторія не звичайна. Це не молодь, яка навчається на IT, а дещо старші люди від сорока років, які мають на меті реалізацію своїх ідей у сфері космічних технологій в Україні. Найважливіше тут – це сильна ідея та єдина команда. Засновник каже, що хаб має необхідні для цього ресурси. Розповідає, що взаємодіють з науковими інститутами та навіть NASA виявляла готовність спостерігати за розробками хабу. Міська влада та ЮМЗ також підтримують даний проект у Дніпрі.

Саме співпраця з ЮМЗ може забезпечити необхідну технічну складову у реалізації найамбітніших планів SPACE HUB, наприклад випробувати супутник просто у Дніпрі, правда ж неймовірно? Крім того, спільні проекти з ЮМЗ можуть допомогти останньому отримати нові замовлення, тож таку співпрацю можна назвати симбіозом.

SPACE HUB має три різні зони – бізнес-зона (інкубатор), івент-простір та музей науки. Відвідавши це особливе місце, кожен зможе отримати чудову можливість стати ближче до зірок.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.