Субота, 27 Квітня, 2024

«Робота мрії»: ТОП-15 найбажаніших роботодавців IT сфери Дніпра

Не секрет, що в Україні розвиток IT-сфери є дуже прогресивним. Спеціалісти, які мають відношення до сфери інформаційних технологій є затребуваними на ринку праці,  а їх послуги- високооплачуваними, попит на них тільки зростає з кожним роком, пише dnepr-future.com.ua. Про це розповіли видання MC Today та 49000.com.ua.

Українські експерти створили рейтинг найбільш шанованих  компаній та найбажаніших роботодавців нашої країни у сфері інформаційних технологій, які заслужили добру репутацію у своїх клієнтів та співробітників. Серед них також були представлені компанії, які безпосередньо ведуть свою діяльність у Дніпрі: OWOX, Poster, eSputnik, Yalantis, OpenDataBot. До списку увійшли й ті бренди, які мають представництво у Дніпрі, але їх діяльність охоплює інші міста України: DataArt, Wix, Fintech Band, Luxoft, SoftServe, Uklon, Ciklum, Sigma Software, Oracle і TapMedia. Про компанії Дніпра і піде мова.

Компанії та бізнеси були оцінені представниками журі за такими критеріями, як цінність та інтерес до продукту, який розробляє бренд; рівень популярності компанії на ринку; рівень відгуків про компанію від друзів та знайомих членів журі; члени журі зможуть порекомендувати компанію у якості роботодавця для тих, хто у пошуку; компанію можна назвати «роботою мрії».

eSputnik

2

В eSputnik займаються розробкою сервісного інструменту для автоматизації маркетингу. Переважно це email-розсилка. У Дніпрі знаходяться відразу декілька офісів, але серед співробітників лише близько 60 чоловік. Вони працюють за гнучким графіком. Компанія забезпечує своїм працівникам участь у конференціях та семінарах як всередині країни, так і за кордоном. Крім того, співробітники можуть відвідувати заняття англійською та обідати з частковою компенсацією витрат за рахунок компанії. Є й корпоративні знижки на відвідування певних спортзалів Дніпра.

Слід відзначити, що в eSputnik немає ієрархії, а також відбувається згуртування команди, шляхом проведення різного роду цікавих подій та роздачі подарунків від компанії.

Fintech Band

3

Fintech Band працює з банками. Фінансові установи в Україні і не тільки потребують гарних IT-продуктів. Тут їх і створюють. А головний клієнт, навіть можна сказати «проєкт» компанії – це monobank.

Офіси є у Києві, Дніпрі та Миколаєві. Години понаднормової праці оплачують – у такому випадку, кому потрібен вільний час? Але, якщо ви не за виробничу «метушню», то є зона відпочинку біля озера, де можна спокійно присісти із чашкою чаю (чи із чимось ще).

А в офісі є тістечка, теніс, аерохокей та більярд.

Poster

4

Команда Poster займається розробкою хмарної каси для ресторанів, кафе, магазинів, тобто системи обліку, яка дозволяє спостерігати за статистикою в реальному часі. У них близько 160 співробітників, які працюють в офісі Дніпра. Компанія відрізняється відсутністю бюрократії. Цікаво, що на відміну від безлічі інших українських компаній, тут немає системи обліку часу початку і закінчення робочого дня.

Poster оплачує навчання своїх співробітників до 80 відсотків, до того ж, для них існують безкоштовні курси англійської за участю носія мови прямо в офісі компанії. Іншою корпоративною традицією є періодичні зустрічі двох співробітників, яких обере бот випадковим чином. Це працює так, що двоє людей, які могли раніше не мати спільних робочих завдань і не перетиналися, тепер збираються як товариші і йдуть в кафе, займаються спортом або ж будь-яким екстримом разом. Такі зустрічі згуртовують колектив, піднімають командний дух і, в свою чергу, зростає ефективність роботи. Тут не посперечаєшся, завжди приємно працювати в дружному колективі.

Для тих командних гравців, які не тільки виконали свої обов’язки, а й проявили ініціативу передбачена нагорода – вони отримують кросівки бренду Nike.

OpenDataBot

5

OpenDataBot – компанія з офісом в Дніпрі, яка займається розробкою платформи для збору, об’єднання та аналізу відкритих даних головних публічних реєстрів України. В офісі компанії працює лише 10 чоловік. Співробітники OpenDataBot покращують свої знання на професійних курсах за рахунок компанії та мають корпоративну звичку – здоровий стиль життя. Цікава фішка – це горіхи у якості перекуси на роботі, замість звичного всім печива.

Yalantis

6

Компанія Yalantis працює на аутсорсингу – вона займається розробкою мобільних та веб додатків. «Софт» створюють майже на всі платформи. Є офіс у Дніпрі, але можна працювати і вдома.

Для співробітників завжди є можливість покращити свої навички – як професійні, так і особисті. Кожен з працівників може скористатися майстер-класами які регулярно проводить компанія.

Успішна людина успішна в усьому, тому розробників прагнуть навчити і самообороні, і невідкладній допомозі, і привчають до відвідування бібліотеки (так, у них є власна бібліотека, із блекджеком та розумними книжками).

Коли втомився від саморозвитку, можна відпочити за настільними іграми, приставкою, футболом чи тенісом – що припаде до ока, але пізніше доведеться ще попрацювати. Кожної п’ятниці влаштовують вечірки на честь іменинників.

DataArt

7

DataArt займається IT-консалтингом та працює над створенням нових програмних рішень. Відносини між співробітниками вільні – ієрархії майже немає. Також, «дякую» тут дійсно щось коштує – за «подяки» можна заробляти бали та придбати сувеніри (цікаво, чи можна придбати вершкове масло).

Від болю у плечах є масажна кімната, від тяжкої голови – заняття йогою та спортзал, від болю у душі – встановили фортепіано. Нема певності, чи така арт-терапія подіє, але спробувати варто, це точно.

TapMedia

8

TapMedia займається (назва каже сама за себе) послугами у сфері медіа. Це «цифровий маркетинг», мобільна реклама і таке інше. Так, потрібно займатися розробкою продуктів для надання цих гарних послуг.

Що є крім неймовірно гнучкого графіка? Можна прийти «з вулиці» у їх академію «Мобіліонер», там тебе навчать мобільному маркетингу – але, найкращих випускників компанія залишає собі, тому будьте обережні.

Ну якщо ви вже «профі», то можна пройти професійні курси та підвищити свій рівень. Офіси знаходяться в Одесі, Дніпрі та Харкові  –  можна на море поїхати жити, чи на річку, чи у Харків.

Wix

9

У компанії Wix потрібно буде працювати над розробкою онлайн-платформи. Її будуть використовувати для створення сайтів та бізнесу «у мережі». Офіси у Києві та Дніпрі. Для співробітників є варіанти гнучкого графіку.

Пам’ятаєте про вищезгадане фортепіано? Тут є ціла кімната із музичними інструментами! Мені також страшно, так. А ще колеги підтримують притулки – для кошенят, цуценят та інших тварин.

Відпочити можна вечірках з нагоди завершення проекту чи під час роботи над ним – є дартс, спортзал та є можливість прийти на роботу із домашнім улюбленцем (вони дійсно люблять тварин, так!).

Luxoft

10

Luxoft – доволі велика компанія. Якщо попередні проекти були, в основному, «камерними», то тут працює понад 3,5 тисячі людей! Що це дає? Гарне питання!

Насправді, це доволі корисно. Коли працює так багато людей, то співробітнику стає дуже просто змінити собі ментора, дуже просто змінити собі робочий проект. Гарно, коли ви самі обираєте собі роботу, якою бажаєте займатися.

Потрібно буде знаходити програмні рішення для задач у сфері туризму, фінансів та автомобільних «справах».

Особливо якісно поставлено питання із охороною здоров’я – на робоче місце у будь-який момент може прибути лікар, а усі співробітники мають особливі умови з медичного страхування. Отакі невеликі «плюшки», але наше здоров’я – то не «дрібниця».

Офіси розміщені у містах Київ, Одеса, Дніпро.

SoftServe

11

SoftServe – ще один «мастодонт». Ну, не прямо «мастодонт», але людей тут працює дуже багато, понад сім тисяч. Зарплату співробітників вивчають спеціальні люди, відносини з менеджментом вивчають спеціальні люди, навіть чай із вами п’ють спеціальні люди – вони не на «перекурі», вони «вивчають атмосферу у колективі».

Співробітники знову можуть відвідувати «школи» – з бізнесу, технічну та мовну. Офіси є майже усюди – Київ, Львів, Дніпро, Харків, Рівне, Івано-Франківськ, Чернівці.

Ви ж пам’ятаєте, що це значить, коли компанія велика? Так, можна легко вибирати та змінювати робочі проекти.

Для ментального спокою колеги підтримують соціальні та волонтерські проекти.

OWOX

12

Команда спеціалістів з OWOX займається впровадженням сервісу для автоматизації та аналітики реклами Google Analytics 360 Suite та працює над розробкою інших інструментів на основі Google BigQuery. 

Офіс цієї достатньо серйозної продуктової компанії, де працює понад 100 чоловік, знаходиться у живописній частині Дніпра недалеко від парку імені Тараса Шевченка. Він має не лише затишні робочі місця, але й зони відпочинку з різними варіантами проведення часу на перерві: дивани, пінг-понг та навіть турніки для найбільш спортивних командних гравців.

Для співробітників доступна також віддалена робота та можливість перейти з одного відділу компанії в інший. Відомо, що людина, яка працювала дизайнером, стала продукт-менеджером компанії. Тож в OWOX все можливо.

Компанія вкладає знання в своїх співробітників, тому для новачків проводиться навчання всередині компанії, а також кожен співробітник має можливість відвідувати професійні конференції, різноманітні курси, спортзал та марафони за рахунок компанії. До того ж, для працівників доступні безкоштовні перекуси між обідом та вечерою, так звані полуденки, які багато кому запам’яталися ще з дитсадка. Тож, умови праці здаються досить привабливими.

Uklon

13

Мало хто не чув про Uklon – ця компанія створює онлайн-сервіс послуг таксі. Людей у штаті не дуже багато, всього 250, але офіси є у Києві, Львові, Харкові, Одесі, Кривому Розі, Миколаєві, Запоріжжі, Дніпрі, Полтаві та Вінниці.

Можна працювати за гнучким графіком, а робочий день складає всього лише 7 годин. Також є варіант віддаленої праці.

У компанії є власні принципи – кожен з команди може висловити свою думку щодо вдосконалення продукту.

Uklon оплачує профільне навчання співробітників, уроки з англійської, а при компанії створили секції з футболу, йоги чи танців для працівників. Навіть професіонали не припиняють своє навчання, постійно черпаючи нові знання у корпоративній бібліотеці.

Але тут не забувають і про дозвілля – корпоративи проводять двічі на рік.

Ciklum

14

У компанії Ciklum надають аутсорсингові послуги та навіть видають персонал в оренду (аутстафінг) – звісно, у сфері розробки програмного забезпечення. У офіс можна потрапити у будь-який час доби. Звісно, для співробітників доступні різноманітні семінари освітні тренінги та зустрічі.

Співробітники збираються для участі у суспільних подорожах, «велосипедних днях» та переглядах кіно. Офіси знаходяться в Харкові, Вінниці, Дніпрі, Львові, Одесі та у Києві.

Sigma Software

15

У Sigma Software доведеться займатися звичайним IT-консалтингом, але у дуже широкому спектрі сфер – хоч для авіаційних систем, хоч для реклами. «Фішку», яку обіцяють співробітникам – можливість отримати під час «форс-мажору» термінову юридичну підтримку. Також обіцяють оплачувати ряд послуг у клініках.

Крім звичайних «активностей», на кшталт марафонів та спортзалів, футболу та волейболу співробітники ходять в походи – це незвична розвага, яка підходить далеко не для кожного. Тож, здається, тут працюють витривалі командні гравці.

Oracle

16

Є також ще одна міжнародна компанія, яка була заснована в Каліфорнії – Oracle. Із явних переваг – багато офісів (в Києві, Харкові, Львові, Дніпрі та Одесі) та можливість переїхати за кордон. Якщо у якомусь відділенні компанії буде зайве місце, співробітник з України має всі шанси переїхати у сусідні держави та почти працювати там.

Що роблять розробники? Вони створюють нові продукти, а саме системи для планування використання ресурсів компанією (ERP-системи) та системи управління базами даних.

Співробітники одразу отримують медстрахування та страхування життя. Такі ж самі «привілегії» стосуються членів сім’ї співробітників.

Також компанія дозволяє своїм працівникам в будь-який час отримати вихідні, окрім відпустки. Крім того є віддалений варіант роботи в Oracle.Тож тут дійсно дбають про своїх співробітників.

У підсумку, можна сказати, що кожна з цих компаній виглядає достойною з огляду на її опис та місце в рейтингу найкращих українських IT-брендів, тож у пошуку своєї «дрім-тім» у Дніпрі є з чого обирати.

Раніше ми писали як змінилася середня заробітна плата на Дніпропетровщині та популярні професії під час карантину.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.