Середа, 24 Квітня, 2024

Новозбудована альтернативна котельня опалює 18 будівель у Васильківці

Голова Дніпропетровської обласної ради сьогодні на сайти ДОГА, розповів читачам, а також нашому сайту https://dnepr-future.com.ua, що Дніпропетровщина продовжує нарощувати зусилля по розвитку альтернативної енергетики.

Валентин Резніченко розповів, що в регіоні почали працювати над потужним проектом, а саме на проектуванні та будівництві сонячної електростанції. А вже зараз працює на повну потужність альтернативна котельня, яку збудували восени і з приходом зими почали експлуатацію.

Котельня невелика за розміром, але працює потужно. Опалюється на альтернативному паливі, котре коштує копійки, адже це відходи виробництва. Соняшникове лушпиння, котре є відходами при переробці соняшникового насіння. З нього і роблять пелети, що йдуть на паливо в котли.

Котельня працює у Васильківці. Працюють обидва котли потужністю 1,5 мВт кожен. При цьому обігрівають одночасно 18 окремих будівель. Нова котельня забезпечує теплом навчально-виховний комплекс, дитячо-юнацьку спортивну школу, лікарню, районний відділ освіти.

Поспілкувавшись з людьми, чуєш лише слова подяки. Адже те, що було до цього взимку і зараз – не порівняти. Зараз по справжньому тепло в приміщеннях. Це підтверджує і директор навчально-виховного комплексу №1 Людмила Фалько.

Котельня працю автоматично і працюють в ній два оператори, які слідкують за показниками контролю роботи котлів. Зараз люди самі телефонують операторам і просять зробити “тихіше”, бо в приміщеннях дуже спекотно.

На сьогодні в населених пунктах працює багато саме таких котелен. У великих містах почали будувати такі котельні при школах, лікарнях, невеликих спальних районах.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.