П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Дніпропетровщина – беззаперечний лідер у розбудові нового освітнього простору

У Києві відбулася прес-конференція “Реформи NON-STOP. Масштаб змін”.

Dnepr-future.com.ua розповість про цю прес-конференцію, яку провели освітяни та міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Новини, які нам повідав Дніпропетровський обласний контакт-центр, були для нас дуже приємні. Чому саме так, ви дізнаєтесь саме зараз з цієї публікації.

На прес-конференції слово надали Віце-прем’єр-міністру, Міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубко.

В своїй промові міністр відзначив, що Дніпропетровська область є безперечним лідером по розбудові освітнього простору. Саме проведенні з успіхом реформи по децентралізації в області, дали змогу розпочати не менш потрібну і об`ємну реформу у освітньому просторі. Адже освіта наших громадян здобувається тільки раз у житті та саме у ранньому дитинстві.

Саме тому, здобуття освіти повинно проходити в комфортних та на найкращих умовах. До цього першими прийшли освітяни та будівельники саме Дніпропетровської області.

В області запровадили абсолютно нові стандарти і підходи до нового освітнього простору в школах та садках. Саме Дніпропетровська область задала в цьому дуже високу планку і завдання для всієї України не знижувати ці показники. У 2017 році ми створили таких проектив 115, а уже в 2018-му цей показник сягнув – 300!

Як зазначив пан міністр, в регіоні реконструйовано,  капітально відремонтовано та збудовано з нуля, за останні 4 роки, більш ніж 60 дитячих садків. А також реконструйовано та перебудовано на новий лад, відповідно до проекту нового освітнього простору, 30 основних та опорних шкіл.

Працюючи в цьому напрямку, ми не відхиляємся від заданого Президентом курсу на те, щоб реконструйовані та нові дитячі заклади були енергозберігаючими та комфортними для навчання дітей. Щоб кожна дитина мала змогу здобувати освіту з однаковими зручностями чи то у місті, чи то у селі.  

При кожній школі обов’язково повинні будуваться сучасні футбольні поля чи стадіони, спортивні зали та корти з тренажерами.

Сьогодні в Україні в новому освітньому просторі навчаються 120 тисяч дітей. І це ще не межа.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.