Середа, 24 Квітня, 2024

На Ігрені побудують сонячну електростанцію

У Дніпрі відбувся перший в 2019 році архітектурно-містобудівна рада міста.

Dnepr-future.com.ua розповість про один з перших розглянутих на цій раді проект, який потрібно впроваджувати в інших містах області.

На архітектурно-містобудівній раді відбулася презентація детального плану території.

ПП “Архіон” на замовлення Департаменту по роботі з активами міської ради Дніпра та ТОВ “Дніпро Солар” представили Детальний план території в районі вулиці Бехтерева в Самарському районі Дніпра.

Розробка ДП території була зумовлена ​​тим, що в цьому місці планується будівництво великої сонячної електростанції. Але раніше земля входила до реєстру земель сільськогосподарського призначення.

Тепер міськрада прийняла рішення побудувати на цьому місці сонячну електростанцію площею 144,9 гектарів.

Територія досить велика і межує із землями кількох організацій – це Ігренський обласний психоневрологічний диспансер, виправна колонія, ветеринарна клініка, насосна станція та очисні споруди.

Ці землі в даний час практично не використовуються за призначенням. Головне завдання на даному етапі полягає в тому, щоб перевести землю в реєстр земель промислового призначення.

Тут розміститься п’ять ділянок із панелями, між ними повинні бути проїзди для підходу обслуговуючого персоналу. Ще передбачається санітарна зона по периметру від 50 метрів від останнього ряду батарей.

Крім того на території станції необхідно обладнати місця для збору сміття й туалети. Ще необхідні підстанції, які будуть приймати вироблену енергію і відправляти в загальну електромережу.

В обговореннях і дебатах виступили архітектори міста Ігор Соколов і Валерій Славінський. У своїх виступах вони висловили те, що переведення землі сільськогосподарського призначення в промисловий не така проста справа. Це призведе до того, що треба отримати згоду міськради і провести коригування Генерального плану міста.

Соколов застеріг, що їх насторожує таке питання. Після введення станції в експлуатацію, а можливо і під час її будівництва, не виключена можливість, що багато жителів сусідніх будинків і вулиць, почнуть оббивати пороги міськради та інших установ з питання випромінювання від працюючого обладнання.

На це питання відразу ж відповіла архітектор-проектувальник Тетяна Тельвак, яка запевнила всіх, що з огляду на санітарну зону і роботу устаткування, можна з упевненістю сказати що працює станція не створить ніякого дискомфорту.

Архітектор-проектувальник запевнила начальника міського управління з охорони культурно-історичної спадщини Надію лиштва, що земельні роботи на будівництві станції проводитися не будуть.

Головний архітектор Дніпра Дмитро Волик виступив із заключним словом та побажав проектувальникам і замовнику якомога швидше і без проблем отримати дозвіл на переклад і використання земель під будівництво електростанції для міста.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.