Субота, 20 Квітня, 2024

"Амарантового столиця" України – це наш Дніпро

Ви бачили коли зростає амарант? Це красиве видовище. В цьому є щось казкове, фантастичне. Але щоб стверджувати те, що ця культура стане панацеєю від усіх бід, треба її більше і докладніше вивчити.

Dnepryanka.info розповість чому так прославляють цю культуру і що є в Дніпрі, щоб амарант став нашим хлібом. Адже відгуки про нього дуже втішні, але чому він так і не вийшов на передові позиції в сільському господарстві.

Своїми думками ділиться Олександр Дуда директор Асоціації виробників амаранту і амарантового продукції.

Як сказав А. Дуда, все аграрії країни бачать Дніпро центром вирощування і переробки амаранту і його похідних. Але для втілення цього плану потрібні не тільки захоплені своєю ідеєю аграрії, а й їхні однодумці, які згодні вкласти свої капітали і отримувати доходи.

Чим же так приваблива наша область в розвитку нового продукту.

Як заявили фахівці – це, в першу чергу, дуже родючі землі, які дозволять отримувати відмінні врожаї.

Після першої стадії розвитку, настає друга черга – це очищення амаранту. Є вже готові площі і потужності під отримання готового чистого зерна цієї культури.

Тут же в Дніпрі готові потужності, що дозволяють отримувати екструдірований, повітряний амарант, макаронні вироби, сніданки – отримання шліфувальної крупи, готової на експорт.

Виготовлення амарантового комбікорми, куди поряд з іншими складовими входить амарантовий макуха і екструдірований амарант. Таке виробництво є в Кривому Розі.

Перспективи будівництва органічного елеватора в смт Солоне.

Наявність більше 350 гектарів уже під амарантом. Це більше, ніж будь-де або в Україні.

Отримання висококласного масла методом холодного віджиму і екстрагованого амарантового масла.

Для цього в Фейсбуці А. Дуда з однодумцями створили сторіночку “амарантового столиця”, щоб об’єднати всіх і приступити до реалізації планів, які можна починати реалізовувати вже сьогодні, але потрібні інвестори, складські площі (10000 кв. М), щоб уже з нового врожаю можна починати реалізацію продукції, аж до експорту.

Саме тут буде вирішено хто буде обраний амарантового столицею України.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.