Четвер, 28 Березня, 2024

Зберігайте спокій! Їжа є: ситуація у супермаркетах Дніпра

 

Після оголошення  «коронавірусного» карантину занепокоєні мешканці Дніпра почали постити у соціальних мережах фото полиць з «дефіцитом» продукції супермаркетів та піднімати паніку, пише dnepr-future.com.ua.

Про це розповідають «Днепр Вечерний» та Інформатор.

Спустошені полиці АТБ

 

Ажіотаж, викликаний коронавірусом набирає обертів по всій Україні. Дніпро – не виняток. В той час, як одні вважають, що ситуація не варта уваги та не є приводом для хвилювань, інші вже б’ють тривогу та переживають за своє життя. Але, беручи до уваги попередній український досвід, навіть необґрунтована паніка призводить до спустошення полиць супермаркетів. Як кажуть, страх очі заступає.

Реакцію мешканців Дніпра на карантин можна прослідкувати за постами у Facebook. Наприклад, у групі «Типичный Тополь-Шевченковский район» з’явилося фото порожніх полиць в одному з АТБ, що знаходиться по вулиці Панікахи на житловому масиві Тополь – 3.

«Карантин так карантин!» – пише Максим Цокота, який виклав фотознімки незвичного ажіотажу у супермаркеті, де люди змітають сіль та крупи з полиць АТБ.

Чи варто насправді здіймати паніку?  

 «Несподівано», але на сьогодні у Дніпрі відсутні довжелезні черги за продуктами на касах супермаркетів, які розташовані у центрі міста. Провізії вдосталь, незважаючи на те, що люди розібрали акційні пропозиції та «ходові» сорти хліба у деяких супермаркетах, але ж це звична буденна ситуація.

Тож ситуація знаходиться під контролем, немає потреби в оптових закупках, бо їжі вистачить на всіх.

Серед покупців є ті, що подбали про безпеку та надягли захисні маски, чого не можна сказати про касирів.

Режим роботи ТРЦ

Зараз невідомо чи зміниться режим роботи магазинів у найближчий час, але вже відомі режими роботи торгово-розважальних центрів та навчальних закладів.

На сторінці Facebook найбільшого ТРЦ Дніпра – «Каравану» з’явилася інформація щодо посилення санітарного сервісу та клінінгу з використанням засобів дезінфекції. Всі працівники центру отримали маски й санітайзери, у всіх галереях і на фудкорті встановлюються інформаційні стенди з рекомендаціями від МОЗ України, а для відвідувачів ТРЦ організують дезінфектори. 

Всі працівники перевіряються на симптоми ГРВІ та в разі наявності таких не будуть допущені до роботи. Дитяча кімната припинила свою роботу з 12 березня, а також відміняються заходи культ-масового характеру.

Адміністратори групи «Караван ТРЦ Дніпро» також кажуть, що повністю підтримують постанову Кабміну та рішення, що стосується запобіжних заходів із протидії поширенню коронавірусу. Вони повідомили, що очікують наступного розпорядження від міської влади щодо режиму роботи розважальних зон,  щоб застосувати відповідні управлінські рішення.  

Причини для паніки немає

На сьогодні усі магазини та супермаркети Дніпра працюють у штатному режимі, товари представлені у асортименті та постійно оновлюються. Навіть гречки вдосталь. Мешканці Дніпра самостійно створюють штучний ажіотаж через паніку, викликану постановою Кабміну.

Саме тому дуже важливо зберігати спокій, не піддаватися провокаціям, дбати про своє здоров’я та виконувати рекомендації МОЗ, захистивши свої нервові клітини від тих, хто цю паніку здіймає.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.