Четвер, 25 Квітня, 2024

Незвичайний міст з’єднає будинки в Празі в пам’ять про знамениту аварію на вокзалі Монпарнас

 

Протягом двох наступних років у чеській столиці створять новий арт-об’єкт. Відомий скульптор Давид Черни є автором цього вражаючого мистецького задуму. Талановитий чех розробив проект мосту у вигляді паровозу, який дозволить поєднати між собою два сусідніх будинки, що знаходяться навпроти один одного по вулиці Лиховарській, пише dnepr-future.com.ua.

Про це повідомив Центр транспортних стратегій в Україні. 

За планом Давида Черни, міст-паровоз, який утворить надземний перехід між будинками, буде нагадувати перехожим про знамениту аварію, яка сталася у 1895 році в місті Париж. Саме тоді на залізничному вокзалі Монпарнас машиніст зробив помилку під час гальмування, через яку локомотив не зміг зупинитися. Паровоз, проїхавши станцію, зробив пробоїну в будівлі та повалився на привокзальну площу з десятиметрової висоти.  

Крім згадки про трагічні події, інсталяція повинна нагадувати мешканцям міста про його промислове минуле. Поряд з вулицею Лиховарською розташований один з великих залізничних вузлів міста, а також колишнє підприємство, засноване Емілем Колбеном, на якому відбувалося будівництво локомотивів. Саме тут виготовляли маневрові локомотиви та трамваї, які потім було експортовано в Україну.

Мер Праги охоче підтримав ідею будівництва мосту, тож нині забудовник очікує лише виготовлення дозволу. Будівництво планується в 2020 році.

2

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.