Субота, 20 Квітня, 2024

Ремонт харчоблоків та нові лінії гарячого харчування: у Дніпрі вдосконалять систему шкільних їдалень

У Дніпрі в 2019 році було відремонтовано їдальні та сан-вузли у двадцяти одному закладі освіти. При цьому саме зали для прийому їжі в усіх запланованих школа введені в експлуатацію, а в  деяких навчальних закладах поки що закінчують ремонтні роботи в сан-вузлах, пише Дніпро Майбутнього.

Зазначаємо, що при виборі школи, як в подальшому підлягала ремонту, користувалися одним головним критерієм – опорні школи тисячники. Так, в їдальнях таких закладів проводивсь капітальний ремонт харчоблоків та встановлювались лінії гарячого харчування. Акцентуємо, що ремонтні роботи виконувались саме в період літніх та осінніх канікул, адже в навчальний через певні особливості  роботи сан-вузлів, роботи не могли вестися.

Цікаво, що учням найбільше до вподоби стало одне нововведення, нетипове для українських шкіл – гаряча лінія харчування. Її особливість в тому, що школярам представлений широкий асортимент їжі на вибір: різні гарніри, салати, м’ясо, риба, хлібобулочні вироби, напої та інше. Тоді як раніше учні фактично не мали можливості обирати свій обід.

Також важливо, що при такому форматі діти отримають збалансоване харчування. Крім того, звичайно школярі радіють новому інтер’єру їдальні, яка вже далеко відійшла від старого пострадянського формату.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.