Четвер, 28 Березня, 2024

У Дніпрі створили мультимодальну транспортну модель всього міста

У Дніпрі презентували мультимодальну транспортну модель міста та приміських населених пунктів, яка представлена комп’ютерною програмою з великою кількістю баз даних щодо транспортної ситуації в місті та за його межами, пише Дніпро Майбутнього

На сьогоднішній день жителі Дніпра кожного дня стикаються з усіма труднощами проблемних вузлів транспортної мережі міста (затори, перекритий рух транспорту та інше). При цьому новостворена модель дозволить в режимі Online  сформувати всі можливі варіанти вирішення проблемних ділянок на дорогах, тобто змоделювати ситуацію з транспортними потоками, та обрати найбільш дієвий варіант вирішення. Це можливо завдяки тому, що програма дає можливість за допомогою математичних інструментів перевірити кінчений результат тих, чи інших дій на дорогах.

Насправді, для створення мультимодальної транспортної моделі була проведена масштабна робота та використана велика кількість ресурсів. Зокрема, фактично з нуля була зібрана вся необхідна інформація для заповнення бази даних, виміряно обіг пасажирських перевезень громадським транспортом. Крім того, проводились опитування дніпрян та жителів передмістя на різні теми, для того, щоб змоделювати загальну картину поведінки, як пасажирів, так і водіїв на дорогах.

Варто зазначити, що створення мультимедійних транспортних програм не є чимось новим для більшості країн світу, а навпаки вважається загальноприйнятим підходом до врегулювання проблемних вузлів транспортної мережі. Тому дуже важливо, що для Дніпра таку програму розробляла компанія «А+С», яка є компетентною в сфері транспортного планування та розробляє ІТ-рішення щодо управління та моделювання транспортних потоків міст.

Зазначмо, що новостворена програма буде введена в експлуатацію після того, як співробітники департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпра пройдуть відповідні курси, де вони зможуть ознайомитися з усіма тонкощами роботи програми та отримають всю необхідну інформацію для роботи з мультимодальною транспортною моделлю.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.