П’ятниця, 29 Березня, 2024

П'ять нововведень, які з'являться в Дніпрі в травні

Дніпро велике місто, яке росте не по днях, а по годинах. І щоб жителі його були завжди на півкроку попереду тих змін і нововведень, які пропонуються міською адміністрацією, сайт dnepr-future.com.ua , за допомогою ресурсу 056.ua вирішили поінформувати на початку місяця про тих нововведення та зміни, які відбудуться вже у цьому місяці.
Відібрали лише 5 нововведень і пропонуємо їх на огляд читачів.
З Дніпра на море можна поїхати прямий електричкою
Ця подія давно чекали мешканці міста та області. Адже не секрет, що вже давно в напрямку моря подорожують дніпряни самостійно. Але це подорож “на перекладних” займало багато часу і нервів. Відтепер це буде зробити набагато простіше. Вже з 2 травня курсуватиме електричка №6702 / 7601 / 6703-6704 / 6702/6701 сполученням Дніпро-Головний — Таврійськ — Генічеськ — Дніпро-Головний.
Рух поїздів по даному маршруту не будуть щоденними. Є дні, в які ці маршрути залишаться вдома. Це 14, 21 і 28 травня.
Щасливої ​​дороги та теплого вам моря!
   Зниження ціни на газ
З 1 травня “Нафтогаз” пішов на те, щоб спільно з представниками уряду, виробити нові прийоми для проведення розрахунків цін на блакитне паливо.
Було запропоновано проводити розрахунок ціни на газ щомісяця, оскільки вона не буде постійною. Вирішили ціну газу для населення прив’язати до середньої ринкової ціни. Якщо ринкова ціна газу нижче встановленої в постанові КМУ, тоді та ціна для населення буде знижена.
Виходячи з цього, ми раді повідомити, що в травні ціна на газ не виростить, а буде знижений і становитиме 8247 грн за 1 куб. метр.
При збільшенні ринкової ціни на газ для промисловості, ціна для населення не зміниться. Ці зміни в проведенні методів розрахунку повинні внести вже в травні.
Що станеться з тарифами “Водоканалу” на холодну воду
З поточного місяця плата за воду спроститься для жителів багатоквартирних будинків. Це буде викликано тим, що з 1 травня внесені зміни в Закон України “Про житлово-комунальні послуги”.
З 1 травня для жителів багатоквартирних будинків, у яких є прямий особистий рахунок, вводиться нові положення по оплаті. Крім оплати за тарифом, вони будуть платити додаткову абонентську плату. Сума цієї абонентської плати буде фіксована і складає 30 гривень 58 копійок на одного абонента, не залежно від кількості води.
Що буде з граничним тарифом на проїзд в громадському транспорті Дніпра
Останнім часом ця тема майже щомісяця з’являється на сторінках міської преси. Якщо раніше це було раз на півроку, а щось і у квартал, то сьогодні не встигаєш стежити за цінами за проїзд.
На початку квітня, пройшли громадські слухання, де брали участь представники влади міста, активісти та городяни. Все виходить на те, що вже в травні перевізники піднімуть граничний тариф на транспорті в Дніпрі. Цей тариф може сягнути 9 гривень.
Це рішення виконком пообіцяв розглянути та прийняти на засіданні вже в травні. Залишається тільки чекати та готувати гроші.
У Дніпрі знову почне працювати дитяча залізниця
Від цієї новини часом завмирає серце кожного, хто вже не одне десятиліття приходить в парк імені Глоби та з радістю взяти участь в урочистому відкритті сезону на Дніпровській дитячої залізниці.
Дитяча дорога в Дніпрі побудована в далекі 30-ті роки минулого століття і була відкрита 6 липня 1936 році. Це була перша дитяча дорога в Україні, друга в СРСР і у світі.
У 2016 році улюблений атракціон і школа юних залізничників відзначила своє 80-ти річчя. Для багатьох дітей Мала “залізяка” стала першою сходинкою в справжню робочу життя залізничника. Історія дороги цікава і захоплююча. І ось після кількох років забуття, на прохання жителів міста з 1 травня цього року Дніпровський міськрада прийняла рішення відкрити дитячу залізницю.
Відтепер кожні вихідні та у святкові дні тут на пероні головного вокзалу в парку Лазаря Глоби лунають дитячі голоси та свисток чергового по станції відправляє складу в шлях по сторінках нашого дитинства. Казка оживає.
Дорога буде працювати з 10-00 до 16-00 у вихідні та святкові дні з 1 травня по 1 листопада включно.
В добру путь в казку по парку дитячої мрії!

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.