Субота, 20 Квітня, 2024

Зал світового зразка

Спортивний комплекс “Прометей” був “закладений” старійшиною Дніпродзержинського спорту, найстарішим тенісистом міста, та й усього СРСР, Аношкіним Михайлом Прокоповичем. Це було на початку 60-х років.
Далі нам повідає сайт: dnepr-future.com .
Відколи минуло майже 60 років. Відтоді, як пішов з життя Аношкін М. П., директор Придніпровського хімічного заводу (ПХЗ), СК “Прометей” був пущений на самовиживання. Маючи велике тенісне господарство: кілька тенісних залів, кілька відкритих тенісних кортів, великий стадіон “Перемога”, де проводилися ігри першості СРСР, великий критий плавальний басейн, де проходили всесоюзні та міжнародні змагання — все поступово почало руйнуватися.
І тільки з приходом молодого мера Андрія Білоусова, міська влада повернулися обличчям до проблем спорту в місті Кам’янському. Зараз після реконструкції прийняв своїх нових господарів великою головний спортивний зал ігрових видів спорту (він же перший тенісний зал СК). Тут виступає лідер вищої ліги баскетболу України команда “Прометей” (Кам’янське).
Нині “руки дійшли” і до тенісних критих кортів. Після реконструкції готовий до відкриття другої тенісний зал СК “Прометей”. Як розповідають фахівці, зал має 11-ти шарове сертифіковане хордове покриття. Це покриття таке ж, як на всіх міжнародних кортах.
Перше тренування спортсменів відвідав мер міста. Він розповів, що вже в травні будуть відкриті вісім тенісних кортів просто неба після повної реконструкції. Покриття цих кортів буде на дуже високому професійному рівні.

У планах на найближче майбутнє повна реконструкція ще двох корпусів СК “Прометей”. Мер висловив подяку Дніпропетровській обласній раді за допомогу і підтримку в розвитку спортивної інфраструктури міста.
Своїми враженнями від першого тренування на тенісному корті поділилася 11-річна тенісистка Анастасія Чернякова. З п’яти років вона тренувалася в цьому залі на паркетному покритті. А сьогодні першою тестувати нове професійне покриття свого рідного залу. Дуже задоволена наша молода чемпіонка України 2019 року і член збірної команди країни Анастасія Чернякова освітленням залу. Вона подякувала меру і будівельників за прекрасний подарунок спортсменам міста, у яких тепер з’явився справжній тенісний зал міжнародного класу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.