Четвер, 25 Квітня, 2024

"Київстар" думає над впровадженням 5G в Україні

Не встигли українці звикнути до 4G, як телекомунікаційний оператор компанія “Київстар” заговорив про впровадження мереж 5G. Там вважають, що вони будуть затребувані у бізнес-клієнтів.

Як повідомляє dnepr-future.com.ua, в Україні пройшла вже друга річниця проведення другого аукціону з ліцензіями 4G. Про це розповів президент компанії Олександр Комаров.

За його словами, на даний момент більшість українців не мають потреби в мережах 5G. Тому на ранньому етапі свого розвитку вони будуть затребувані тільки у фахівців певної сфери – бізнес-клієнтів.

Не можна з упевненістю говорити про те, що сьогодні жителів нашої країни задовольняє швидкість інтернету. У цьому питанні думки розходяться. Але якщо провести паралелі з декількома роками раніше, то в плані швидкості й обслуговування стало набагато краще. Не всі звикли до мереж 4G, тому про 5G говорити ще зарано.

Проте мережі 5G знадобляться на ринку інтернету речей (IoT), для хмарної інфраструктури, доповненої реальності, а також всіх речей з приставкою “smart” (смарт-таксі, смарт-стадіони). Відзначається, що найкраще вводити 5G на діапазонах 700 МГц (Band 28) і 3,4 – 3,8 ГГц (Band 42-43). Це дасть можливість ефективно використовувати існуючий радіо спектр, підключати більше мобільних девайсів на виділеній смузі частот.

Не варто забувати і про грошову складову. Адже не всі українці зможуть дозволити собі цю технологію. Відзначимо, що Україна входить в список країн, де ціни на послуги мобільного зв’язку вважаються відносно недорогими, навіть низькими. Наведемо як приклад компанію “Київстар” – там середній чек клієнта становить всього 58 гривень.

Президент “Київстару” запевнив, що проблем з реалізацією мереж 5G в Україні не буде, так як їх можна здійснити на мережах 4G, де досить швидкості для цього і є великий потенціал її нарощування.

У той же час, всі основні вендори в світі вже випускають обладнання для мереж 5G, оскільки для них це поява нових ринків збуту, нових можливостей і прибутків.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.