П’ятниця, 19 Квітня, 2024

До 1 вересня в Кам'янському відремонтують дві школи

Минулого місяця міський голова Кам’янського Андрій Бєлоусов завдав візит в ЗОШ №10 та №20. Чим зацікавили ці навчальні заклади міського мера розповість dnepr-future.com!
Весь секрет у тому, що в школах №10 та №20 ведуться капітальні ремонти.
Школи №10 та №20 вибрані не даремно. Адже це досить старі навчальні заклади міста. Так школа №20 прийняла перших учнів в 1936 році. Трохи молодше школа №10. Нове будівля була відкрита для навчального процесу в 1954 році.
У школі №20 постійною проблемою були тріщини на стінах, які просто зашпаровувалися і все починалося спочатку. Цього року перед будівельниками поставлене завдання – не просто замазати тріщини, а зробити справжній капітальний ремонт. З’ясувати причини й усунути по можливості.
Причини такого руйнування вже з’ясовані — це погане відведення поверхневих вод. Над усуненням цієї проблеми вже працюють фахівці.
Чи не заважаючи навчально-виховного процесу, будівельники ведуть комплексні ремонтно-відновлювальні роботи будівлі. Тут застосовують посилення стін за допомогою металевого каркаса. Ефект виправдовує себе навіть при ремонті промислових, несучих великі навантаження, стін.
За словами директора школи №20 Ірини Гончарук, будівля побудована в 1973 році та вже у 2001 році почали з’являтися тріщини. Але крім їх забивання, ніяких робіт не проводили.
Сьогодні ведуть роботи з усунення самої причини руйнує стіни.
За словами мера міста до 1 вересня цього року капітальні ремонти на цих об’єктах будуть повністю закінчені.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.