Четвер, 18 Квітня, 2024

Як шахраї можуть стежити за вами через веб-камеру вашого комп'ютера?

Заради грошей люди здатні на шалені дії. Деякі опускаються і до шантажу. Така історія трапилася з киянкою Катериною – шахраї пригрозили оприлюднити відео з веб-камери її комп’ютера, якщо вона не заплатить тисячу доларів.

Як повідомляє dnepr-future.com.ua, дівчині написали, що опублікують її інтимні фото й відео. Хоча сама Катерина впевнена, нічого такого у них бути не могло. Але незважаючи на це, вона була шокована данною ситуацією. 

Шахраї тиснули морально: переконували, що вже тривалий час стежать за дівчиною. У разі відмови, обіцяли зганьбити її перед друзями на все життя, відіславши їм інтимні матеріали киянки в різних позах – в наш час монтажем вміють користуватися всі.

Але, на подив шахраїв, загрози на дівчину ніяк не вплинули: платити вона навіть не думала. Каже, що нічого подібного перед камерою не робила, тому знала, що це обман. «Поширюйте», – написала дівчина у відповідь на загрози, і ничого не сталося. Незабаром вона дізналася, злочинці шантажували багато кого, зокрема дівчат і навіть чоловіків з Дніпра.

За словами експерта з психологічної кібербезпеки Наталії Бугайової, для шахраїв не важко отримати доступ до камери й мікрофона вашого комп’ютера, тому будьте пильні.

Рекомендується закривати ноутбук, якщо ви за ним не працюєте. Можна також спробувати заклеїти камеру пластиром. Адже за допомогою вірусу вас можуть зламати й отримати повний контроль над вашим комп’ютером. Щоб захистити себе в кіберполіції радять оновлювати антивірусні програми комп’ютера, а ще по можливості вимикати і, як уже говорилося, заклеювати веб-камеру.

Правоохоронці кажуть, жертви вимагачів до них звертаються вкрай рідко – соромляться. Втім, ловити таких злочинців нескладно. А ось платити аферистам ні в якому разі не варто. тому що й тоді немає гарантії, що шантаж і погрози припиняться.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.