Четвер, 2 Травня, 2024

Топ-8 віскі, який п’ють українці

До списку країн, у яких виробляють віскі, входять Ірландія, Шотландія, США, Канада, Японія. У продажу також представлена продукція виробництва Данії, Австралії, Швеції, Індії, Мексики та інших країн. У кожного напою своя історія, свій смак і аромат. Але серед найкращих варіантів сомельє та поціновувачі елітного алкоголю називають напої з багаторічною історією.

Пропонуємо дізнатися, який віскі найбільш популярний серед українців.

Jack Daniel’s

Напій родом зі США. Найбільш продаваний його різновид – Old No.7.

У смаку класичного кукурудзяного сорту чути деревні нотки, відтінки ірису та ванілі. Серед елементів аромату відчуваються сухофрукти, горіх, какао, тютюн і карамель.

Glenmorangie Original

Під час виробництва шотландського напою використовуються найбільші дистиляційні куби із «шиями» заввишки 5 м, у діаметрі – 14 см. Така технологія надає алкогольному напою свіжості та легкого присмаку меду й апельсинів.

Джонні Уокер

Напій створюється декількох сортів. Більша їхня частина належить до купажованих видів.

Виробнича технологія і склад впливають на аромат і смакові характеристики скотчу. Водночас у кожному з них присутній виражений присмак молочної іриски, шоколаду та родзинок.

Tullamore Dew

Під час виробництва напою використовується особлива старовинна технологія. У його смаку присутній мед, нотки хересу і ванільно-ячмінні нотки. Букет інтенсивний і водночас м’який, розкривається поступово. Підходить для створення коктейлів. Одним із яскравих представників є віскі Tullamore Dew original.

Джим Бім

Напій, створений на основі кукурудзяної сировини, лідирує серед бурбонів. У його смаку чітко простежуються деревні, карамельні ноти, дубова бочка, відтінки ванілі та вершків, ацетону. Особливого присмаку віскі надає тонконіг, що росте на полях разом із житом і кукурудзою.

Bell’s

Купажований скотч, до складу якого входить зерновий і солодовий спирт. Експортується у понад сто країн світу. Має фруктово-горіховий смак, пряний деревний запах. Найчастіше вживається в чистому вигляді.

Chivas Regal

Символ тонкого смаку й розкоші з дванадцятирічною витримкою. Віскі бурштинового кольору подається після їжі. Часто разом із сигарою.

Напій вирізняється м’яким вершковим смаком. У його запаху поєднуються вересові, медові та фруктові нотки. Саме його знавці рекомендують купити в Маудау, щоби почати знайомство з віскі.

Ballantine’s Finest

Рецепт включає чотири види зернового спирту і 50 – солодового. У скотчі відчувається баланс смаку із шоколадним, яблучним і ванільним акцентом. Його запах медово-пряний, насичений.

Вживаючи віскі, пам’ятайте, що його температура має сягати 17-19 градусів. Ті, хто не любить міцний алкоголь, можуть змішати його з колою або содовою.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.