Четвер, 18 Квітня, 2024

У школах і садках Дніпра змінили харчування для дітей: чим годують дітей

З 1 січня в садках і школах міста дітям пропонують різноманітні страви з нового меню, яке було розроблено педагогами, дієтологами і зацікавленими батьками. Всі страви входять до складу української кухні і входять до складу різноманітної здорової і смачної їжі.

Наш сайт Dnepr-future.com.ua розповість як змінилося харчування дітей в одному конкретному садку при подорожчанні дитячого харчування по всіх дитячих установах України.

Кореспонденти ресурсу “Наше місто” побували в садку №219, що на лівому березі в Дніпрі і вирішили дізнатися чим годують дітей протягом дня (сніданок, обід, полуденок).

Але з 1 січня в місті, як і по всій країні, подорожчало харчування в садках і школах. У садочках подорожчання склало 10-11%. Так при 3-х разовому харчуванні в садку треба заплатити за січень 400 грн.

Так на сьогоднішній день на одну дитину 2-3 років на харчування витрачається 31,05 грн, а на харчування дітей від 3 до 7 років йде 51,05 грн. в день.

Тут місто пішов назустріч батькам і 59% вартості харчування в місяць сплачує адміністрація Дніпра, а 41% доплачують батьки.

І так, кореспонденти “НМ” були гостями дитячого садка №219, де виховується 200 дітей та працює 43 співробітника. Садок відзначив своє 55 річчя.

У садку зроблений капітальний ремонт з заміною вікон на пластикові і це завдяки Департаменту з гуманітарної політики міськради і підтримки батьків.

У розпорядженні дітей музичний і спортивний зали. Але головна увага приділяється здоровому харчуванню дітей. Тут в 2018 році на харчоблоці було встановлене нове обладнання, яке дозволяє швидко і якісно готувати страви для вихованців саду.

Багато страв, які раніше готувалися смаженням, зараз готуються способом запікання, що на багато корисніше і смачніше. В меню з’явилося багато страв з української кухні. Дітям дуже подобаються борщ, різні запіканки, пюре і салати. Постійно навесні і до пізньої осені в раціоні присутні свіжі фрукти, ягоди.

Не малу роль в відмінному харчуванні дітей відіграє підрядник, який поставляє харчування для дітей у садочки та школи. Це фірма “Контракт Продрезерв 5”.

Головне завдання колективу за словами директора садка №219 Ольги Олександрівни Кузміцкой – забезпечити здорове і збалансоване харчування для дітей. “Ми повинні годувати дітей смачно!”

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.