П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Дніпрі розпочали капітальний ремонт шляхопроводу на Слобожанському проспекті

У Дніпрі проводять перший етап капітального ремонту шляхопроводу на Слобожанському проспекті, де не проводились ремонті роботи з 1954 р., коли його і збудували. На сьогоднішній день на ділянці встановлюють підтримуючі опори для того, щоб забезпечити безпечний перехід. Далі розповість dnepr-future.

Справа в тім, що на сьогодні прогонова будова мосту поступово руйнується, тому робітники, які працюють на ділянці, встановлюють додаткові опори навколо вже існуючих. Крім того, опори, що ремонтуються абсолютно не можуть тримати навантажений міст. Тому всі роботи на ділянці проводяться за чітким проектом ремонтних робіт.

Зазначаємо, що шляхопровід буде зданий в експлуатація лише після проведення компетентної експертизи.

Зараз всі ремонті роботи йдуть чітко за графіком. Так, станом на 28 листопада проводиться встановлення арматурної сітки навколо аварійних опор. Потім конструкції заливатимуть бетоном – це буде наступним етапом реконструкції опор.

Згідно з прогнозами робітників, які працюють на ділянці, ремонті роботи шляхопроводу на Слобожанському проспекті мають закінчитися 15 грудня цього року. Також робочі запевняють, що після підсилення опор, конструкція буде надійною та прослужить містянам ще багато років.

При цьому зазначаємо, що ремонт підтримуючих опор – перший етап робіт. Для повноцінної реконструкції в майбутньому буде розроблений повномасштабний проект, за яким і будуть проводитись всі послідуючі ремонтні роботи.

Нагадаємо, що до початку проведення реконструкції шляхопроводу, в засобах масової комунікації регулярно поширювалась інформація про те, що шляхопровід в прямому сенсі розвалювався і був небезпечний для пішоходів, адже міг в будь-який момент впасти. Тому проблема з станом шляхопроводу на Слобожанському проспекті стала вже кричущою для міста, а початок його реконструкції – важливий крок у вирішенні цього питання.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.