Субота, 27 Квітня, 2024

У Дніпрі пам'ятник архітектури по цеглинці розносять бомжі

У Дніпрі Палац профілактики по шматочках розбирають бездомні люди. Творіння видатного художника Олександра Красносельського знаходиться на території поліклініки другої міської лікарні.

Як повідомляє dnepr-future.com.ua, раніше будівля в стилі неокласицизму входила в число архітектурних пам’яток, але з часом втратила цей статус. Медичний заклад відкрився в 1927-му році.

Варто зазначити, що через високі стіни Палацу, в ньому змогли організувати не тільки лікувальний, а й освітній процес: лекції читали в Центральному залі. Такі будівлі будували в Італії в 16-м столітті.

Раніше це було шикарне творіння, яке зараз розносять по цеглинах бомжі. Без туги і сліз на Палац дивитися просто неможливо: колони зруйновані, як після потужного землетрусу. Навіть і не скажеш, що кілька років тому тут ще лікували людей.

Медики покинули будівлю в кінці 2017 року через загрозу обвалу стін, переїхавши в більш безпечне місце. Про працівників тут нагадують лише банки з-під ліків і рентгенівські знімки.

Не потрібно забувати про те, що за часів Другої світової Палац вже переживав руйнування, після чого проходив період реставрації. Але складається враження, що відтворення й зовсім не було.

Зараз вже ніхто не говорить про його порятунок. Чинний балансоутримувач – КП «Бюро обліку майнових прав та діяльності з нерухомістю» – говорить про те, що грошей на реставрацію Палацу ніхто виділяти не буде, тому що їх немає.

Залишається тільки чекати орендарів, які будуть відновлювати будівлю за свої гроші. На здивування, навіть є бажаючі. Але вони повинні розуміти, що попереду їх чекає довга і важка робота.

Не можна забувати й про статус Палацу, якого три роки тому виключили зі списку архітектурних пам’яток. Тому тут також потрібно сподіватися на орендарів. Часу на порятунок залишилося зовсім мало, адже розкрадачі працюють неймовірними темпами.

дворец

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.