Четвер, 28 Березня, 2024

Чим запам’ятається Дніпро: 5 ідей, куди піти

Дніпро відоме як індустріальне місто. Проте має воно й інший бік — чудові парки, безліч музеїв і театрів, мальовничі пейзажі на тлі широкої річки. Туристам у Дніпрі точно не доведеться сумувати.

А як же бути, якщо часу обмаль, а так хочеться побачити місто з найкращого боку? dnepr-future.com.ua порадить, які 5 місць варто відвідати, аби місто запам’яталося яскравими враженнями.

  1. Катеринославський бульвар

Це дивовижна пішохідна зона в центрі міста. Відвідати бульвар ліпше увечері, коли вмикають ліхтарі. Серед вечірніх вогників причаїлися безліч магазинів, ресторанів і кафе, які так і приваблюють відвідувачів. Особливого шарму бульвару надають чарівні фонтани й кам’яні лавки.

Привертає увагу й пам’ятник Бізнесмену, який обріс легендами про своє походження. А ще подейкують: якщо потерти цигарку в руці чоловіка — до грошей, а якщо посидіти в нього на колінах — це до щасливого шлюбу.

  1. Монастирський острів

Неподалік парку Шевченка розташований пішохідний міст, завдяки якому можна дістатися до Монастирсього острова.

У IX ст. на острові існував візантійський монастир. Нині здалеку красуються білосніжні стіни й позолочена баня Миколаївської церкви, збудованої на місці язичницьких святилищ. Ходять легенди, що десь на острові захований Філософський камінь.

Поблизу храму розташований один із найбільших в Україні пам’ятників Козарю. А ще на острові можна завітати до кафе, зоопарку, акваріуму, кінного двору, відвідати атракціони і помилуватися пейзажами з колеса огляду. На іншому боці острова — пляжна зона.

  1. Аерокосмічний музей ім. А. М. Макарова

Дніпро — це ще й космічна столиця України, тож радимо обов’язково відвідати музей космонавтики. Там ви побачите справжні космічні станції, супутники, бойові ракети і багато інших цікавих об’єктів. Ви зможете оглянути виставку в залі, а потім ознайомитися зі зразками ракетного озброєння на майданчику музею.

  1. Центр «Менора»

Це найбільший єврейський комплекс у світі. Його формують сім веж, найвища з яких досягає 77 м заввишки. Загалом «Менора» займає площу 50 тис. м². Перший поверх має назву «Галерея». Він виконаний з унікального єрусалимського каменя й мармуру.

На території галереї можна відвідати кафе, творчі майстерні, туристичні агентства, сувенірні магазини тощо. Найпопулярніше місце центру —вважається оглядовий майданчик на рівні 17 поверху.

  1. Завод «Інтерпайп»

Інтерпайп Сталь — найбільша приватна інвестиція за всю історію незалежної України. Завод надзвичайно популярний серед містян і туристів, тож тут навіть проводять екскурсії.

Дизайн «Інтерпайпа» —справжній витвір мистецтва. На прохідній розташований великий павільйон із металоконструкцій у вигляді незвичайної інсталяції з труб. На території заводу можна помилуватися скульптурами, а фасад заводу прикрашають картини. Над створенням цих скульптур і картин працювали кращі європейські майстри. На заводі є багато арт-об’єктів, зокрема й скляний коридор — удове місце, аби зробити селфі.

До речі, екскурсії по заводу безкоштовні, але для цього попередньо запишіться по телефону.

 

Це лише кілька ідей, куди б можна сходити у Дніпрі. Окрім цих місць, є безліч інших варіантів — Потьомкінський палац, водоспад «Поріг ревучий», набережна Дніпра, парк Лазаря Глоби, парк ракет тощо. Обирайте, що вам більше до вподоби, і нехай подорож Дніпром назавжди закарбується у вашому серці.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.