Субота, 27 Квітня, 2024

Вибираємо холодильник: 6 основних параметрів

Щоб вибрати хороший побутовий прилад на кухню, не потрібно бути просунутим користувачем технологій. Достатньо знати кілька параметрів, на які важливо орієнтуватись у магазині. Про них розповімо нижче.

Місце встановлення та габарити

Слід виміряти площу під побутовий прилад. Холодильник має стати таким чином, щоб між його стінками та стіною залишалося хоча б по 5 см вільного простору. Це потрібно для циркуляції повітря. Щодо висоти приладу, то бажано орієнтуватися на моделі з показником 160-180 см для кухні нормальних розмірів. У цьому випадку верхні полиці будуть розташовані плюс-мінус на рівні очей.

Окремий або вбудований

Цей аспект необхідно враховувати ще на етапі проектування кухні. Саме під вбудований холодильник слід створювати меблевий гарнітур. Врахуйте, що під час переїзду таку техніку частіше залишають новим господарям.

Об’єм

Його обчислюють у літрах. Загальноприйнята формула розрахунку має такий вигляд: 120 літрів + 60 л на кожного члена сім’ї. Але тут потрібно орієнтуватися і спосіб життя. Буває так, що троє людей у сім’ї люблять робити великі закупівлі, багато готують та їдять. А буває, що сім’я з чотирьох осіб частіше харчується в кафе і ресторанах, а в холодильнику зберігають лише йогурти і овочі.

Кількість камер

Стандартно сучасні моделі – двокамерні. Тобто вони мають холодильний та морозильний відсік. Якщо бажаєте зрозуміти, скільки коштує холодильник такого типу, загляньте на сайт алло.юа. Тут представлені моделі різних популярних виробників. Порада: якщо площа кухні дозволяє, а також якщо ви любите робити багато заготовок на зиму, в тому числі заморожувати зелень, овочі, ягоди, фрукти, м’ясо, сало, краще придбати морозильну скриню, що окремо стоїть.

Розташування морозильної камери

Якщо все ж таки вирішили вибирати двокамерний побутовий апарат, зверніть увагу на локацію морозилки. Вона може бути зверху, знизу або збоку (Side-by-Side). Тут все залежить від особистих уподобань. Однак більшість покупців віддає перевагу саме нижній локації камери.

Система розморожування

Система розморожування буває трьох видів: ручна, краплинна, No Frost.

  1. Перша передбачає періодичне відключення побутового приладу від мережі та його розморожування.
  2. Крапельна система – це формування конденсату на стінках холодильної камери. У міру нагрівання він поступово стікає у спеціальний піддон по задній стінці.
  3. Система NoFrost – це сухе заморожування. Холодильник сам справляється з конденсатом і льодом: вентилятори обдують камеру, щоб волога, що скупчилася, випарувалася. Однак вона йде не вся. Ті, що залишилися, стікає в спеціальний піддон, звідки потім самостійно випаровується. Такі моделі можна вибрати на сайті Алло у Дніпрі.

Також зверніть увагу при покупці на рівень шуму та клас енергозбереження. Вважається, що оптимальний показник звуку – 45 дБ, а клас енергозбереження – A+++.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.