Середа, 24 Квітня, 2024

Чи бути новому ТРЦ на вулиці Пастера

Історичний квартал Дніпра може істоно змінитися. Зміни торкнуться кварталу на Дмитра Яворницького, що біля вул. Пастера і Старомостовой площі. По це повідомляє “Місто майбутнього“. Тут збираються не тільки модернізувати пам’ятник архітектури – колишню Єкатеринославську фабрику, а й збудувати до неї 4-х поверховий багатофункціональний комплекс з кінотеатром і надземним переходом. Також планується облаштувати кілька пішохідних бульварів і вцілому облагородити саму непримітну територію центру міста.

Але є одна проблема. Мешканці багатоповерхівок по вул. Старомостова 1, вул. Привокзальна 4 практично втратять свою прибудинкову територію, адже через їх будинок буде проходити пішохідний бульвар. Жителі не бажають миритися з втратою вже кілька років перебувають в жорсткому протистоянні із забудовником. Виявляється, конфлікт почався ще в 2016 році, коли жителям стало відомо про такий проект. Як вони твердять, що кожен з них зовсім не проти облагороджування і модернізації, але не за рахунок їх перебудинкової території.

На відведеній земельній ділянці площею 0,779 га планується реставрація старої Єкатернинославської полотняної фабрики, далі планують повністю знести ларьки і викуплені малоповерхівки. Комплекс планується досить значним і розтягнеться на 123 метра вздовж вулиці Пастера. Згідно з проектом комплекс буде до 4-х поверхів. На перших двох планують розмістити різні магазини, на 3 і 4-м багатозальний кінотеатр, кафе. З огляду на двоповерхову історичну будівлю комплекс буде різно поверховим і плавно буде підніматися зі змінною висотою, буде якимось чином пригнічувати або закривати пам’ятник. Додатково передбачено підземний паркінг із заїздом з вул. Пастера. Також по з боку будівлі плануються два облаштованих пішохідних переходи, які з’єднають жд Вокзал і вул. Пастера. Саме один з них проходить через двори жителів.

Мешканці не згодні здаватися і звернулися до адвоката. Бути чи не бути оновленій Старомостовой площі і вул. Пастера покаже час.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.