Четвер, 25 Квітня, 2024

Як орендувати квартиру на довгий термін за мінімальні гроші?

Довгострокова оренда квартир в Дніпрі сильно вдарить по кишені. Сьогодні знайти майданчики за доступними цінами практично неможливо. Причому це розуміють і власники житла зі вторинки.

На вторинному ринку багато пропозицій. З одного боку це створює проблеми при пошуку орендаря. З іншого саме сюди якраз направляється основна маса молодих сімей. Тому квартира, в якій є все для комфортного проживання, стає пріоритетною. Домовласник робить потрійну націнку і ставить наймача в безвихідну ситуацію.

Сайт DOM.RIA рекомендує подивитися варіанти без меблів. Це один з багатьох варіантів і способів збити цінник і заощадити. У тому числі на цьому сайті можна подивитися різні види планувань і житлових майданчиків в старих будинках.

Однією з переваг вторинки стає те, що тут можна торгуватися. Справа в тому, що для орендодавця наявність довгострокового наймача, це завжди пріоритет. Завдяки цьому можна без особливих зусиль отримувати постійний дохід і не турбуватися про пошук нових клієнтів.

Як правильно торгуватися?

Кращий варіант – знайти того, хто в перший раз здає квартиру на довгий термін. Як правило, в цьому випадку орендодавець не має поняття про торг і легко піддається переконанню. Наймачеві потрібно оперувати базовими недоліками:

  • Квартира знаходиться в старому будинку. Коли вік панельки перевищує 20-30 років, це вже недолік. Можна сподіватися на стару інженерну систему, а також на погану шумоізоляцію.
  • У квартирі брудний під’їзд і галасливі сусіди. Зустріти конкретних сусідів на вторинному ринку можна практично на кожному поверсі. Якщо спочатку стояти на цьому, можна переконати домовласника в тому, що наймач вже заздалегідь поговорив з сусідами і вивчив ситуацію в будинку.
  • У житловій площадці встановлені старі водопровідні з’єднання. Це явний недолік, який може бути чреватий проблемами. Переплачувати за квартиру без пластикових труб і з застарілою електрикою, немає сенсу. Це загрожує постійними витратами на ремонт або, більш того, на ліквідацію побутової катастрофи.
  • У квартирі немає меблів і ремонту. Старі радянські ремонти не обіцяють нічого хорошого. До того ж, коли житло пропонується без меблів, пральної машини і холодильника, це створює додаткові проблеми для орендаря.

Як не потрапити на шахраїв?

Потрібно розуміти, що за низькою ціною можуть ховатися не тільки дешеві квартири, але і нелегали. На вторинному ринку таких багато. Це можуть бути чорні ріелтори, той, хто працює по суборенді, а також самі домовласники, які хочуть обвести недосвідченого наймача навколо пальця.

Робиться це в такий спосіб:

  • Орендодавець пропонує працювати без договору. Відсутність будь-яких паперів, які підтверджують, що наймач може перебувати в чужій квартирі легально, це вже проблема. У цьому випадку легко не просто позбутися даху над головою і грошей, але і стати фігурантом адміністративної або навіть кримінальної справи.
  • Орендарю пропонується вільний графік виплат. На це якраз йдуть шахраї, які хочуть отримати хоч якусь суму грошей і за підсумком сховатися. В подальшому виявляється, що орендодавець таким не був. Власником квартири може бути зовсім інша людина, яка про нового мешканця нічого не знає.
  • Домовласник не надає ніяких документів про себе і про квартиру. Перше, що потрібно робити, це перевірити право власності. Претензії на об’єкт нерухомості можуть мати і інші особи у вигляді спадкоємців і родичів.

Чи варто працювати з ріелтором?

У короткостроковій оренді співпрацю з представником агентства – це марна трата часу. Зняти квартиру на пару днів чи кілька тижнів можна своїми силами. Для цього якраз і призначений сайт DOM.RIA. У каталозі зібрані сотні оголошень по Дніпру і іншим містам.

Довгострокова оренда передбачає масу ризиків і підводних каменів. Стосуються вони не тільки юридичних аспектів. Йдеться про графік виплат, правила відвідування і нюанси догляду за житловими приміщеннями. Ріелтор може скласти такий договір, який влаштує співпрацюють боку і не буде враховувати інтереси тільки однієї особи.

Професійний агент, як правило, працює з квартирами, які знаходяться в їх базі. Знайти житлові майданчики перевіряються заздалегідь. Це означає, що домовласник може зняти житло в будинку, де не буде конфліктів сусідів, тарганів, цвілі, якихось проблем з інженерною системою.

Говорити як з ріелтором, так і з безпосередньо власником житла можна через DOM.RIA. Саме тут сьогодні в Україні якраз і розкручуються такі оголошення. Завдяки зручному каталогу і інтерфейсу можна зі звичайного смартфона зайнятися пошуком житла і знайти підходящу квартиру протягом одного дня.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.