Дискусії про користь супів тривають не перший рік. Старше покоління наполягає на регулярному вживанні рідких страв, а молодше не надає цій звичці особливого значення. Гарячі та холодні супи – це не лише українська традиція. У різних варіаціях та консистенціях вони поширені у багатьох країнах. Зібрали п’ять цікавих рецептів для сімейного меню.
Сочевичний суп з корнішонами
Приготування вегетаріанської страви не займає багато часу, але потребує уваги до інгредієнтів. У рецепті є солоні огірки, і в цьому випадку краще купити корнішони з пікантним солодкуватим смаком. Для початку потрібно 5 хвилин пасерувати овочі: цибулю, моркву, помідори, а потім додати|добавляти| дрібно|мілко| нарізані огірочки. Потім відварити в каструлі склянку червоної сочевиці, а за кілька хвилин до її готовності додати засмажку, тонку локшину, зелень, сіль та улюблені спеції.
Таратор
Болгарський холодний таратор схожий на українську фарбу. Інгредієнти не потрібно відварювати або смажити – достатньо нашаткувати овочі та зелень. До складу входять: несолодкий йогурт або кисле молоко, свіжий огірок, кріп, часник, оливкова олія та горіхи. Можна додати редис і салат романо. Частину огірків потрібно натерти на тертці, а другу нарізати дрібними кубиками, і те саме зробити з іншими овочами. Потім ретельно перемішати всі інгредієнти та охолодити. Густоту супу можна регулювати, додаючи мінеральну чи столову охолоджену воду.
Кабачковий крем-суп
Обов’язкова страва овочевого сезону – це ніжний та легкий крем-суп із кабачків. Для пікантності до нього додають часник та ароматні спеції: базилік, майоран та орегано. Перший крок – злегка обсмажити в каструлі нарізані кубиками цибулю, кабачки, картопля та слайси часнику. Додати|добавляти| овочевий бульйон і варити до готовності. Охолоджений суп збити блендером, посолити, приправити спеціями, влити вершки та злегка прогріти на плиті. Подають страву з невеликими хрусткими сухариками.
Сальморехо
Іспанський холодний суп-пюре із томатів готується за лічені хвилини. Він чудово освіжає, бадьорить і насичує. Центральний інгредієнт страви — стиглі соковиті помідори із кисло-солодким смаком. Спершу потрібно взяти 0,5 кг червоних томатів, очистити від шкірки та подрібнити із сіллю у блендері. Додати 100 грамів французького багету, нарізаний часник, оливкову олію і збити до однорідного стану. Потім сальморехо щедро приправляють пряними травами та охолоджують. Різноманітні суміші прованських та італійських трав можна придбати в онлайн-маркеті Maudau. Перед подачею суп посипають тертим яйцем і дрібно нарізаним беконом чи хамоном.
Французький суп
Насичений сирний суп із бархатистим вершковим смаком. До нього входять прості інгредієнти: відварене куряче філе, картопля, цибульно-морквяна засмажка та запашні спеції. Секрет успіху – у плавленому сирі, який додають за 2-3 хвилини до вимкнення. Подають страву із часниковими грінками.