Субота, 4 Грудня, 2021

Як приготувати роли вдома

Якщо ви знайомі з японською кухнею і є шанувальником суші та ролів, то замислювалися над питанням “Як приготувати роли вдома?”. Насправді скрутити рол набагато простіше, ніж ви вважаєте. Найкраща частина створення власних суші-ролів — те, що ви можете самі вирішити, що до них входитиме. Начинки та соуси тут на 100% залежать від вас, тому вибирайте ті інгредієнти, які вам найбільше подобаються!

Почнемо з того, як приготувати суші для початківців. Попрактикувавшись, ви зможете приготувати будинки суші та роли, які матимуть апетитний зовнішній вигляд та відмінний смак.

Спосіб приготування суші

Щоб приготувати варіацію ролу «Каліфорнія», крім рису для суші та листів морських водоростей (норі) у рецепті потрібно ще кілька інгредієнтів: м’ясо краба (або його імітація), авокадо та огірок. Якщо хочете, змішайте краба з невеликою кількістю майонезу, щоб отримати кремоподібну консистенцію.

Примітка про рис. Для суші не можна використовувати звичайний рис. Рис для суші – особливий продукт із рису, приправлений рисовим оцтом, цукром та сіллю. Він виготовлений з круглозернистого рису, який виробляється в Японії та в деяких регіонах Каліфорнії та Італії. Готуючи роли в домашніх умовах, потрібно досягти того, щоб рис був повітряним і не розвалювався, але не був занадто липким.

Ось що вам знадобиться:

Щоб приготувати суші вдома, вам знадобиться кілька основних інструментів:

  1. Бамбуковий килимок (макісу)
  2. Гострий ніж
  • Помістіть бамбуковий килимок на обробну дошку так, щоб бамбукові смужки розташовувалися горизонтально до вас. Оберніть бамбуковий килимок поліетиленовою плівкою. Покладіть лист норі на плівку.
  • Намажте норі тонким шаром рису для суші
  • Не використовуйте занадто багато рису. Трохи попрактикувавшись, ви відчуєте, скільки рису потрібно використати. Залишайте невелику відстань на верхньому краю норі, щоб запечатати рулет.

ПОРАДА ВІД ПРОФЕСІОНАЛУ: змочіть пальці, розподіляючи рис на лист норі.

  • Додати інгредієнти для начинки ближче до центру покритих рисом норі. Це може бути м’який вершковий сир Філадельфія, рибка і морепродукти, а також овочі. Не кладіть багато начинки. Якщо ви робите рулет із рисом назовні, переверніть норі, поклавши їх на килимок стороною з рисом вниз. Потім додайте інгредієнти на норі.
  • Обережно підніміть нижню частину килимка над ролом. Здавіть інгредієнти та сформуйте трубочку. Скачуйте із зусиллям, щоб вийшов міцний рулет.
  • Скачуйте до тих пір, поки зверху не з’явиться невелика частина норі. Змочіть край невеликою кількістю холодної води. Зміцніть його, стискаючи килимок навколо рулету, поки він не стане рівномірно прилягати.
  • Розріжте рулет, що вийшов навпіл гострим ножем на обробній дошці. Потім розріжте кожну половину ще раз, щоб вийшло 6 шматочків суші. Щоб розріз був акуратним та чистим, щоразу змочуйте ніж водою.
  • Викладіть шматочки на тарілки для суші. Насолоджуйтесь кожним шматочком, не забуваючи про соєвий соус, пасту васабі, маринований імбир.
  • Коли вам стане легко робити прості роли, можна перейти до інших рецептів і готувати гарячі роли (роли темпура), де кожен шматочок обсмажується в спеціальному повітряно-хрусткому клярі або спрінг роли, які є млинцями з рисового паперу з начинкою.

Наслідуючи нескладну інструкцію, можна вже сьогодні спробувати приготувати роли в домашніх умовах. Якщо вам здалося надто складно, ви можете замовити ролики з доставкою додому від ресторану RNR.com.ua.

Latest Posts