Субота, 20 Квітня, 2024

Реконструкція полотнянної фабрики у Дніпрі

Ця будівля на розі вулиці Пастера і проспекту Яворницького пам’ятається з самого раннього дитинства. Проходячи повз нього, мимоволі піднімав очі і милувався його величним видом. Строгий підкреслений вид в поєднанні з величчю колон, видавало його старовинне походження, а запах свіжого хліба, який стояв на всю округу, без сумніву нагадував, що тут розташований хлібзавод.

dnepr-future.com.ua розповість читачам про історію цього старовинного будинку, яке є пам’яткою архітектури національного значення. Споруда значиться, як один з найстаріших будинків міста, оскільки зведений в дев’ятнадцятому столітті.

У минулому і майбутньому цього архітектурної споруди, нам допоможе розібратися ресурс 056.ua.

Історія Катеринославської суконної фабрики налічує вже майже 200 років. Перша згадка про неї ми зустрічаємо в “Плані міста Катеринослава з новосозідаемимі для фабрик будівлями”.

Після завершення будівництва будівлі фабрики за всю історію, воно не раз зазнавало перебудови. Але загальна композиція головного і бічних фасадів майже не зазнала істотних перебудов. Проведені історико-архітектурні дослідження дозволяють зробити реставраційні відновлення головної будівлі фабрики в первозданному вигляді.

Тендер на реконструкцію виграла фірма Вадима Єрмолаєва, одного з інвесторів і ентузіаста відновлення історичного центру Дніпра. Адже реконструкція не обмежиться тільки одним будинком фабрики. Тут потрібно відтворити цілий ансамбль цього кварталу в тому первозданному вигляді, як він був задуманий авторами два століття назад. Це буде центр архітектурної історії минулого міста майбутнього.

За площею реконструкція охопить територію від проспекту Яворницького до площі Старомостовой (колишня площа Островського), а також від вулиці Пастера до Вокзальної площі.

Автор проекту Володимир Житников, розповів, що перш ніж зважитися на таку реконструкцію історичної пам’ятки, було проведено велике дослідження всієї будови, намічені плани і повний обсяг необхідних робіт.

Роботи проводитиме фірма Вадима Єрмолаєва Alef Estate. Ця фірма зарекомендувала себе на найвищому рівні. Адже ця компанія звела такі об’єкти, як ТРЦ “Мост-Сіті”, МФК “Cascade Plazza”, ТДК “Босфор” та інші. Знаючи що з якою фірма веде будівництво якісно і швидко, була поставлена ​​задача – реконструкція пройде протягом 2019 року.

За будівлею полотняною фабрики буде побудований ТРЦ (Торгово-розважальний центр), а між ними пройде пасажного вули

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.