П’ятниця, 29 Березня, 2024

Повернення історичних будівель та питання домовласників на сесії міської ради

23 січня відбулася перша в цьому році сесія міської ради Дніпра.

dnepr-future.com.ua розповість саме про цю подію, тому що саме на цій сесії були вирішено ряд питань, що стосуються поверненню історичних будівель в комунальність міста та питання про домовласників деяких будинків.

Коментуючі події, що відбулися на 40-вій сесії, Борис Філатов зазначав ті питання, що вдалось вирішити депутатам.

Серед низки головних питань депутати ухвалили зокрема, такі як: – оновлення порядку створення ОСББ та прийняття від обласної влади у комунальну власність міської громади лікарень та деяких історичних будівель.

Деякі лікарні, що раніше належали місту, будуть повернуті у комунальну власність, а по деякім переговори вийшли на фінішну пряму, щодо повернення і їх місту, крім незначної частки.

Також місто повертає у своє володіння дві історичні будівлі. Це будинок на площі Успенській, 14. Колишній Успенський собор, що зараз входить до складу театрально-художнього коледжу. Друга – це будівля на проспекті Дмитра Яворницького, 47. Це – колишня Катеринославська дума. Зараз це дніпропетровський коледж культури та мистецтв.

Очільник міста повідомив, що ні один з навчальних закладів зачинятись не буде, але обидві будівлі належать місту.

Є велике бажання, аби в найближчі часи міська рада перебралася до своєї історичної будівлі.

Після цього були розглянуті деякі питання по опублікування нового порядку по створенню ОСББ і передачу будинків із житлового фонду міста.

Міський голова побажав надрукувати цей новий порядок створення ОСББ для того, щоб більше членів громади ознайомились з новими умовами, а потім можливе громадське обговорення нового закону про створення ОСББ, де буде повне порозуміння всіх членів громади.

На цьому 40 сесія міськради закінчила свою роботу.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.